Štýl

Permanentný mejkap: Hrôza či vynález storočia?

"Čo tak vyskúšať zákrok, po ktorom sa nás starosti s maľovaním očí či pier nebudú týkať minimálne pol roka? Je však permanentný mejkap naozaj bezpečnou alternatívou?"

Eva Frantová, 11. septembra 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Každodenné líčenia zaberá neuveriteľne veľa času a peňazí. Nejedna z nás vstáva i o pár hodín skôr len kvôli tomu, aby sme si naniesli dokonalú vrstvu mejkapu, vytieňovali oči či nebodaj nalepili umelé riasy. Stojí to však zato? Čo tak vyskúšať zákrok, po ktorom sa nás starosti s maľovaním očí či pier nebudú týkať minimálne pol roka? Je však permanentný mejkap naozaj bezpečnou alternatívou?

Katastrofa je na svete


Keďže pri nanášaní permanentného mejkapu hovoríme o zákroku, ktorý ku svojej dokonalosti naozaj potrebuje odborníka, vybrať si pofidérny salón niekde na webovej stránke so zľavami nie je tou najlepšou voľbou. Výsledného efektu sa totiž nezbavíte poriadne dlho, preto si treba naozaj dobre premyslieť, ako chcete vyzerať a či daný odborník má rovnakú predstavu o výslednom efekte ako vy.

A čo ak sa to nepodarí?


Ak však už k nechcenej pohrome naozaj dôjde, nič nie je stratené. Naozajstný odborníci vám aj v takýchto chvíľach dokážu pomôcť. Vysoko vytiahnuté obočie dokážu zamaskovať použitím telového pigmentu. Ak však došlo k iným neestetickým úpravám, tu už pomôže len špeciálny laser, ktorý čiastočky pigmentu rozbije na tak malé časti, že ich telo dokáže samo vstrebať.

Infekcie číhajú na každom kroku


V neposlednom rade si však treba dať pozor na dostatočne dezinfikované prostredie. Nanášanie permanentného mejkapu je tetovanie ako každé iné, a preto pri zlom zaobchádzaní môže dôjsť k zaneseniu baktérií pod kožu, čo môže následne vyvolať rôzne závažnú infekciu. A tá v kombinácii s citlivým očným okolím naozaj nie je ničím príjemným.

ODPORÚČAME AJ:
Ako sa postarať o plavky po kúpaní? Prinášame návod
Zopár trikov na leto, ktoré by ste mali poznať
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba
Krásne a zdravé obočie? Jedine s ricínovým olejom

Komentáre