Štýl

Ako sa postarať o plavky po kúpaní? Prinášame návod

"Plavky veľmi rady a ľahko stratia svoju pružnosť, preto ak chcete podobnému javu predísť, dodržujte týchto zopár dobrých rád."

Eva Frantová, 12. augusta 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Plavky nielenže nie sú lacnou záležitosťou, ale vyžadujú i neskutočnú starostlivosť. Nie je to len tak hocijaký kus oblečenia, a preto k nemu treba pristupovať s patričnou šetrnosťou. Plavky totiž veľmi rady a hlavne ľahko stratia svoju pružnosť, preto ak chcete podobnému javu predísť, dodržujte týchto zopár dobrých rád.

Perte ich v zásade v rukách


Plavky nepatria do pračky. Ich dokonalý vzhľad totiž tkvie v pevnosti látky, ktorá by sa neopatrným praním ľahko natiahla a stratila svoj pôvodný vzhľad. Preto uprednostňujte pranie v rukách, jemne, pri teplote maximálne 30°C. Nebojte sa, že sa vám nevyperú rovnako ako v pračke, to je len mýtus.

V žiadnom prípade nežmýkať


Plavky sú doslova alergické na zbytočné skrúcanie a stláčanie. Hlavne ak ste nositeľkou plných košíkov, mali by ste sa zbytočnému žmýkaniu vody radšej vyhnúť. Musíte si zapamätať, že ide o veľmi jemný materiál, ktorý sa ľahko nenávratne poškodí.

Do sušičky? Nie!


Aj keď sa vám nechce čakať, kedy konečne prirodzene uschnú a budete ich môcť odložiť do skrine, radšej buďte trpezlivá. Plavky priamy horúci vzduch neobľubujú, pretože im neuveriteľne škodí. Jednotlivé tkanivá sa totiž jeho pôsobením oslabujú a znehodnocujú.

Ak už prať, tak oddelene


Ak naozaj máte pocit, že to bez pračky nepôjde, skúste ich aspoň vložiť do samostatného vrecka. Neušpinia sa tak od ostatných vecí a pranie bude omnoho šetrnejšie. Plavky sú predsa vaša ozdoba, tak si ich strážte.

ODPORÚČAME AJ:
Tenké a nenápadné: Takú sú náhrdelníky neskorého leta
Vlasy pobozkané slnkom? Skúste odtieň brond
Vypadáva vám v lete viac vlasov? Nebojte sa, je to prirodzené
Chystáte sa na predĺžený víkend? Vieme, čo vám v taške nesmie chýbať

Komentáre