Hudba a film

Robo Opatovský vydáva výberovku 2020-2010 Modlím sa hudbou

"Poslednú dekádu považuje spevák za úžasné a veľmi inšpirujúce obdobie obdobie v osobnom i umeleckom živote."

TASR/Webmagazin.sk, 23. novembra 2020 12:41
Foto: Filip Cemper

Za ten čas sa mu narodila dcérka Hanka a mnoho skladieb vzniklo vďaka pokoju, ktorý v jeho živote zavládol. Teraz toto obdobie prináša aj na svojom najnovšom výberovom albume 2020-2010 Modlím sa hudbou. "Narodenie mojej dcéry Hanky bolo prelomové nielen v mojom súkromnom, ale aj umeleckom živote. Dôkazom je aj skladba Milovaná, venovaná práve Hanke,“ povedal Robo Opatovský. Práve posledných desať rokov je tematickým motívom výberového albumu 2020-2010 Modlím sa hudbou. Ten sa začína najnovším singlom Blázon, ktorý sa oficiálneho uvedenia a videoklipu dočká začiatkom roka 2021 a postupne sa vraciame až do roku 2010. Fanúšikovia sa dočkajú najväčších hitov zo štyroch radových albumov i singlov, ktoré sa albumovému vydaniu doteraz netešili. „Veľa skladieb vzniklo práve vďaka tomu, že mám pokoj v duši, oporu v mojej rodine, pokoru a modlím sa hudbou. Toto je čistá, spirituálna láska. Hudba ma nikdy neopustí,“ dodáva vždy pozitívne naladený spevák.

Pokoj, láska, rodina, harmónia, inšpirácia, otužovanie, meditácia, umenie, optimizmus, pokora a vďačnosť. Týmito jedenástimi slovami Robo Opatovský charakterizoval dekádu, ktorej je venovaný album 2020-2010 Modlím sa hudbou. A aký je jeho recept na zachovanie si pozitívnej nálady? „Otužovanie, meditácia a šport. Samozrejme, relax pri knihe, čas s mojou rodinou a tvorba nových skladieb. Tieto činnosti sú ‚vodou, čo ma drží nad vodou‘,“ prezrádza Robo Opatovský.
Cover albumu Modlím sa hudbou Foto: Filip Cemper

Doteraz najhitovejšia výberovka gitaristu a speváka Roba Opatovského dokazuje, že aktívne spolupracuje s reakciou publika na svoju tvorbu. Medzi emočne najsilnejšie skladby dekády 2010-2020 v prípade Roba Opatovského patria bez najmenších pochýb Blázon, Keď muž miluje ženu a Modlím sa hudbou. Fanúšikovia sa potešia aj skladbám Neverná, Navždy, roztancujú ich Tancuj!, V hlave ťa mám a takisto S tebou.

Komentáre