Hudba a film

Podujatie Spolu za kultúru sa presúva do on-line priestoru

"Organizátori si uvedomujú vážnosť pandemickej situácie, nechcú ohrozovať zdravie ľudí."

TASR, 13. októbra 2020 11:38
Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Podujatie Spolu za kultúru, ktoré pripravili zástupcovia slovenskej kultúrnej obce a kreatívneho priemyslu na stredu (14. 10.), mení svoj formát. Pôvodne pokojná manifestácia sa pre nové opatrenia súvisiace s pandémiou nového koronovírusu presúva z bratislavského Námestia SNP do on-line priestoru. TASR o tom za organizátorov informovala Vladimíra Pôbišová.

Dodala, že kultúrna obec aj naďalej považuje za potrebné upriamiť pozornosť na neúnosnú situáciu v čase koronakrízy, spôsobenú predovšetkým nedostatočným kompenzovaním prijatých opatrení veľkej časti pracovníkov v kultúre. "Niekoľko desiatok tisíc z nich sa aktuálne nachádzajú na pokraji existenčných možností," podčiarkla s tým, že organizátori sa preto nevzdávajú ambície zabrániť likvidácii kultúry na Slovensku a v týchto dňoch považujú za kľúčové zabrániť zániku kultúrnych priestorov, hudobných klubov, občianskych združení či spoločností: "Naopak, po prijatí ešte prísnejších opatrení sa problém stáva ešte naliehavejším."

Organizátori si podľa Pôbišovej uvedomujú vážnosť pandemickej situácie, nechcú ohrozovať zdravie ľudí, preto s plnou zodpovednosťou pristupujú k tomuto rozhodnutiu a budú ďalej hľadať spôsoby, ako nenechať kultúru padnúť.

Komentáre