Hudba a film

Lucia Gibarti prichádza s novinkou Miliónkrát

"Skladbu plánovala speváčka vydať minulý rok, ale pre pandémiu to oddialila."

TASR, 24. marca 2021 15:06
Lucia Gibarti, archívne foto. Foto: FB/Lucia Gibarti
Bratislava 24. marca (TASR) – Speváčka a skladateľka Lucia Gibarti prichádza s novinkou v podobe Miliónkrát. Lucia je na začiatku sólovej kariéry, úvodným bol anglicky spievaný singel Winner. Po tomto debute stavila tentoraz na slovenčinu, aj teraz spolupracovala s hudobníkom a producentom Andrejom Karlíkom. Finálny zvuk a master dodal Samo Pospíšil. TASR o tom informoval PR manažér Edo Kopček.

Text pesničky si speváčka napísala sama, keďže cítila, že vďaka vlastnej skúsenosti našla správne slová. „Je o prchavosti v našich životoch, pretože nič netrvá večne. Niektorí ľudia sú tu len na chvíľu, iní putujú životom s nami a každý jeden z týchto ľudí pretne našu cestu v určitom momente. Je to prirodzený kolobeh života a čím skôr to prijmeme, tým skôr sa nám bude žiť ľahšie,“ hovorí speváčka.

Po hudobnej stránke vychádza z popu, hoci nemá vyhranený žáner. Skôr sa ho snaží obohatiť inými prvkami. Novinka má chilloutový charakter a podľa slov speváčky môže byť ten ďalší soulový, prípadne inej príchuti. Pesničku mixoval a produkoval Andrej Karlík.

Skladbu Miliónkrát plánovala speváčka vydať minulý rok, ale pre pandémiu to oddialila. Priznáva, že súčasnú situáciu, keď sa nemôžeme stretávať a koncertovať, vníma dosť ťažko ako všetci. Nastavila si režim a snaží sa to využiť nielen na štúdiovú prácu.



„Venujem sa veciam, na ktoré som nemala čas. Zároveň študujem, maľujem obrazy, píšem nové texty a skladám nové piesne. Aj preto som sa rozhodla nečakať viac s uverejnením tejto skladby. Verím, že sa stretneme ešte miliónkrát, keď prejde celá táto kríza,“ doplnila.

Vydanie debutového albumu plánuje už túto jeseň. So svojimi spoluhráčmi z kapely sa jej darí absolvovať občasné spoločné skúšky aj napriek tomu, že sú jednotliví členovia z rôznych kútov východného Slovenska. Podmienkou je vždy negatívny test podľa aktuálnych pandemických nariadení. S Luciou Gibarti pôsobia v kapele basgitarista Jozef Cingeľ, klávesák Tomáš Cvengroš, gitarista Samuel Marinčák a bubeník Gregor Špener.

Komentáre