Hudba a film

Katarína Knechtová predstavuje duet s Adamom Ďuricom Takí sme

"Na nahrávke sa podieľalo viacero špičkových muzikantov, ktorých Knechtová precízne vyberala."

TASR, 16. septembra 2020 21:53
Na archívnej snímke Katka Knechtová. Foto: TASR - Andrej Galica
Bratislava 16. septembra (TASR) – Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová predstavuje novú skladbu Takí sme. Je prvým autorským duetom tejto známej slovenskej interpretky, k mikrofónu si pozvala nemenej známeho speváka Adama Ďuricu. Text piesne napísala Silvia Kaščáková. Zároveň s vydaním singlu predstavila Katarína aj videoklip. Novinku zaradila na pripravovaný nový album.

„Už keď som tú pesničku skladala, počula som v nej mužský hlas, ktorý by ladil s mojou farbou hlasu, aby spevy vynikli v refrénoch. Z toho vyšla voľba na Adama Ďuricu. Bol to výborný nápad, Adam hneď zareagoval, skladba sa mu páčila, celé to zafungovalo, bola to príjemná spolupráca. S nahrávkou som veľmi spokojná, je presne taká, ako som to počula už na začiatku. Chcela som, aby mala správnu myšlienku a emóciu. Teším sa, že pesnička ide medzi ľudí,“ povedala pre TASR speváčka.



Na nahrávke sa podieľalo viacero špičkových muzikantov, ktorých Knechtová precízne vyberala. V štúdiu Klakson nahrali živé nástroje bubeník Dano Šoltis, basgitarista Rasťo Uhrík, gitarista Braňo Kociov a klavirista Adam Kuruc. Produkcie sa ujal Randy Gnepa v jeho Basem3nt Studio.

K pesničke vznikol aj videoklip. Nakrúcal sa na zámku Šimák v Pezinku pod režisérskou taktovkou Jakuba Gulyása. „Pre aktuálnu krízu sme museli veľa lokácií vypustiť. Oslovila som Jakuba, pretože milujem jeho oko aj ako veci vidí. Scenár bol v podstate výsledkom našich debát a mojej predstavy o vizuále. Účinkujeme v ňom len my dvaja s Adamom, jeho prístup bol profesionálny, robil všetko preto, aby som bola spokojná a aby naplnil moje predstavy. Spolupráca bola výborná, som mu veľmi vďačná,“ dodáva Katarína.

Skladba Takí sme bude súčasťou nového albumu s názvom Svety a speváčka ho vydá v októbri. „Ako viacerí, aj ja som išla singlovou cestou. Na albume pracujem už štyri roky, je to vlastne časozberný album. Dve pesničky vznikli v spolupráci s Rakúšanom Christianom Eignerom, s ktorým som spolupracovala už na predošlých albumoch. Ako všetkým z mojej branže, aj mne korona skomplikovala život. Musela som zrušiť viac ako tri desiatky koncertov, čas som venovala hlavne štúdiovej práci. Na jednej strane som si oddýchla, na druhej strane je to pocit neistoty, čo bude v najbližších dňoch, ako sa opäť naštartujeme,“ doplnila na záver Knechtová.

Komentáre