Hudba a film

Nela Pocisková sa vracia s novou emotívnou skladbou Bez teba

"Speváčka sa po materskej dovolenke vracia na hudobnú scénu. S novým autorským a produkčným tímom pracuje na ďalších skladbách."

TASR/Webmagazin.sk, 8. septembra 2020 11:58
Počas nahrávky v štúdiu vznikol k skladbe Bez teba aj videoklip. Foto: Archív Nela Pocisková


S novým tímom si po dvojnásobnej materskej dovolenke pracuje Nela Pocisková na svojom novom repertoári. V pláne je postupne vytvoriť piesne na nový album a novinky v dohľadnej dobe prezentovať aj na živo.

“Vzniklo to celé veľmi nenútene. Ja som vždy chcela robiť vlastnú tvorbu, teda skladby, ktoré niekto napíše priamo pre mňa, jednoducho po sebe niečo zanechať. Ůplne náhodou som raz stretla Sama Hošeka, ktorý ma spojil s producentom Andrejom Hruškom. Andrej už ako keby na to čakal a naša nová spolupráca sa zrazu rýchlo rozbehla. Som im veľmi vďačná, že ma takto pozitívne nakopli,” povedala o začiatkoch svojho návratu Nela Pocisková. Prvou skladbou, ktorá vznikla v tomto spojení je pieseň Bez teba. Silnú, emotívnu a pre slovenský pop nie veľmi zvyčajnú skladbu napísala a otextovala Zuzana Mikulcová.
Počas nahrávky skladby Bez teba. Foto: Archív Nela Pocisková

“Keď som ju prvýkrát počula, hneď som vedela, ako chcem aby to vyzeralo. Jednoduchý aranž, len s klavírom a sláčikmi. A rozhodla som sa, že to nahráme celé naraz a naživo, bez akýchkoľvek úprav. Tak vznikla naša prvá spoločná pesnička a myslím si, že práve živá nahrávka dokonale podporila jej silnú emóciu,” povedala o vzniku novinky speváčka.

Skladbu Bez teba nahrali: Andrej Hruška - gitara, produkcia, mix, Miroslav Chyška – mastering, Roland Kánik – klavír, Michal Šelep – basa, Milan Adamec - husle, orchestrácia, Adriana Duliaková – husle, Lujza Ďurišová – violončelo, Juraj Madari – viola. Atmosféru nahrávky umocňuje aj v štúdiu naživo nasnímaný videoklip, ktorý pod vedením art directora Samuela Hošeka nakrútili Dominik Jasovský a Roman Stráňai.



Nový autorsko-produkčný tím už s Nelou intenzívne pracuje na nových nahrávkach, ktoré sa budú objavovať postupne. “Som veľmi rada, že môžem pracovať na nových nahrávkach. Ide nám to veľmi dobre a už teraz sa teším na to, ako ich spoločne s mojou novou kapelou, hneď keď to bude možné, budeme hrávať naživo” dodala Nela Pocisková.

Komentáre