Hudba a film

Helfest v Prešove zakončí festivalové leto

"Organizátor festivalu prichystal pre návštevníkov okrem hudobného programu aj zábavné a gastro zóny."

TASR, 31. augusta 2024 9:54
V Prešove pripravujú ďalší ročník úspešného festivalu Helfest. Foto: Erik Wittner

Prešovský rekreačný areál Delňa bude posledný augustový deň miestom festivalu Helfest, ktorý je zároveň oslavou 25. narodenín prešovskej kapely Heľenine oči. Predstavia sa na ňom takmer štyri desiatky účinkujúcich. Brány Helfestu sa otvoria už popoludní a narodeninová "žúrka" potrvá až do skorých ranných hodín nasledujúceho dňa.

Narodeninový koncert v posledný augustový deň odohrá domáca kapela Heľenine oči, okrem oslávencov sa na ôsmich pódiách predstaví niekoľko desiatok interpretov, ktorí návštevníkom ponúknu hudobnú "všehochuť". Výnimočnú šou si na festival pripravili zahraniční interpreti - Dubioza Kolektiv, Pokáč, Enej a Haňba, Brasstime, Go_A, Dirty Shirt & Transylvanian Folklore Orchestra. Vystúpia i slovenskí účinkujúci, medzi nimi Horkýže Slíže, Hrdza, Bijouterrier, Nuda, A.M.O., Moja reč + Komplot, Rida Radar + Live Band, Porsche Boy, Hudba z Marsu, Smola a Hrušky či Asfalt a Marhule. Návštevníkov pobavia aj choduliari, kaukliari a ďalšie street-artové druhy umenia.



Organizátor festivalu prichystal pre návštevníkov okrem hudobného programu aj zábavné a gastro zóny. Minulý rok pilotný ročník Helfestu hlásil plnú kapacitu, a to v podobe úplného vypredania všetkých vstupeniek, rovnaký scenár sa očakáva i tento rok. Organizátor zabezpečil kyvadlovú dopravu, nechýbajú ani bezplatné kolobežky.

Komentáre