Hudba a film

C. Buckingham a King Shaolin vydávajú pieseň Take Me By The Hand

"Celeste je autorkou textu, ale stojí aj za vizuálnou podobou pesničky."

TASR, 21. augusta 2024 12:41
Foto: youtube

Na jednom pódiu sa objavujú takmer desať rokov, ale teraz vydávajú spoločnú skladbu aj s videoklipom. "V novinke Take Me By The Hand je presne vystihnutá aj tá kamarátska láska, ktorú k sebe cítime. Fakt, že sme skutočná, hudobná rodina," tvrdia spoločne autor piesne Domi Stoff, líder kapely King Shaolin, a Celeste Buckingham, ktorá ju otextovala a naspievala spolu s ním. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

"Take Me By The Hand je titulnou pesničkou nášho nového EP. Tento song si od začiatku pýtal ženskú energiu, aby nastal balans. Preto sme oslovili Celeste s otázkou, či by nám v nej zahosťovala," komentuje spoluprácu Stoff. Dodáva, že na správnu pieseň, ktorá by sa k Celeste hodila, čakali veľa rokov. Buckingham pripomína, že jeden spoločný duet už majú za sebou. "Hoci bol skôr skúšobný a vznikol pred niekoľkými rokmi. Na koncertoch ho však nehrávame, nehodí sa do našich živých playlistov, čo sa však nedá povedať o tejto skladbe," poznamenáva 29-ročná speváčka s tým, že pieseň testovali pred fanúšikmi na niekoľkých koncertoch a ľudia na ňu výborne reagujú.



Celeste je autorkou textu, ale stojí aj za vizuálnou podobou pesničky. "Zobrala ako inšpiráciu moje 'bľabotance' z pôvodného dema a napísala motivačný text o tom, že nikto z nás nevie, kam v živote skutočne smeruje, ale vo dvojici sa kráča ľahšie. Preto by sa človek nemal báť požiadať o pomocnú ruku," opisuje nosnú ideu piesne Domi. Nápad ukázať verejnosti, ako trávia spoločný čas mimo pódií a nahrávacieho štúdia, pochádza od Celeste. "Predviesť to, akí sme v skutočnosti, keď nás ľudia stretnú na druhý deň po vystúpení na obede, keď sme pred koncertom na cigarete alebo v neposlednom rade ukázať im aj čo-to z našich tradičných sústredení," vysvetľuje speváčka s tým, že na sústredenie chodia každý rok. "Ubytujeme sa kdesi v prírode na celý týždeň, zabávame sa, ale i veľa rozprávame o tom, kam posunúť naše koncerty, tvorbu, jednoducho sme chceli zachytiť momenty, počas ktorých sme sami sebou, opekáme si, grilujeme, počúvame veľa muziky a zažívame naše dokonalé, hudobno-kamarátske chvíle," uviedla Celeste k videoklipu v réžii Martina Mika.

Komentáre