Hudba a film

Do Košického zlatého pokladu možno prihlasovať piesne do 1. septembra

"Súťažné skladby možno prihlásiť prostredníctvom prihlasovacieho webového formulára na stránke verejnoprávneho média."

TASR, 23. augusta 2024 11:12
Snímka z finálového koncertu 37. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2021 v košickom Kulturparku 6. novembra 2021. Foto: TASR – František Iván

Slovenská televízia a rozhlas (STVR) pripomínajú autorom a interpretom blížiaci sa termín 1. septembra, dokedy môžu prihlasovať svoje vlastné, po slovensky spievané skladby do 40. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. Z prihlásených piesní vyberie výberová komisia začiatkom septembra skupinu finálových piesní. Finálový večer sa uskutoční 26. októbra, informovala PR manažérka STVR Ivana Zečevič.

"Do hlasovania sa budú môcť počas finálového večera zapojiť i poslucháči pri rádioprijímačoch a diváci streamu," uviedla. Súťaž v súčasnosti ako jediná na Slovensku hľadá nové skladby a ich interpretov.

Súťažné skladby možno prihlásiť prostredníctvom prihlasovacieho webového formulára na stránke verejnoprávneho média. Víťazov čakajú finančné ceny. Medzi ďalšie ceny patria garantované bezodplatné poskytnutie rozhlasového nahrávacieho štúdia a réžie č.4 v Bratislave na realizáciu zvukovej nahrávky víťaznej piesne pre potreby vysielania rozhlasových programových služieb RTVS v rozsahu 24 hodín (6 nahrávacích frekvencií) najneskôr do 15.februára 2025.

Atraktívnou cenou pre víťaza je tiež 50 odvysielaní ocenenej skladby v programoch Rádia Slovensko do 30.6.2025.


Komentáre