Hudba a film

Film Letní rebeli ide do kín, titulnú pieseň nahrala Para

"Lasky (vlastným menom Tomáš Šedivý) spolupracoval aj pri nakrúcaní videoklipu, ktorý predstavuje ochutnávku filmu a je cítiť po lete."

TASR, 11. augusta 2020 11:32
Vpravo Tomáš Šedivý alias Lasky, spevák skupiny Para, vľavo gitarista skupiny Billy Barman Jozef Vrábel. Foto: TASR Jakub Kotian

Letní rebeli je slovensko-nemecký film určený pre celé rodiny, tento týždeň vstúpi do kinodistribúcie. Titulnú pieseň filmovej novinky s názvom Ako na dlani zložila a nahrala kapela Para.

Diváci sa okrem pútavého príbehu plného dobrodružstiev môžu tešiť aj na slovenskú hudbu. "Film bol pritom čo do hudobného prevedenia realizovaný v nemeckej a slovenskej verzii zvlášť. Kým v nemeckej verzii figurujú nemeckí interpreti, v slovenskej verzii budeme počuť viacerých slovenských interpretov," informovala TASR PR manažérka filmu Perla Žinčíková.

"Vo filme máme niekoľko pesničiek a chceli sme, aby medzi nimi boli aj slovenské kapely, nech je lokálny kolorit nielen vidieť, ale aj počuť," uviedla režisérka a spoluscenáristka filmu Martina Saková s tým, že výber ovplyvnila pesnička Našou krajinou. "Na jej základe som sa rozhodla, že kapela Para je tá pravá pre titulný song k nášmu filmu."

Kapela následne vytvorila a nahrala titulnú pieseň Ako na dlani. "Vznikla najmä Matúšovou zásluhou po oslovení od tvorcov filmu Letní rebeli. Autorsky sa na hudbe okrem skupiny Para spolupodieľala aj Janka Kirschner," spomína na zrod titulnej piesne frontman kapely Para Lasky. "Pieseň je letná a odkazuje na detské lásky, starosti a prázdninové radosti."



V Letných rebeloch zaznie aj tvorba skupín Billy Barman či Bonaparte. "Táto kombinácia dodáva nášmu príbehu pocit letného dobrodružstva, priateľstva, prvej lásky a nespútanej rebélie," dodala režisérka.

Lasky (vlastným menom Tomáš Šedivý) spolupracoval aj pri nakrúcaní videoklipu, ktorý predstavuje ochutnávku filmu a je cítiť po lete. "Režisér klipu, Daniel Rihák, v ňom odkazuje na film a moju ľahkú podobnosť s hlavným predstaviteľom. V klipe sa okrem mňa objavia aj fanúšikovia našej kapely, vďaka ktorým malo aj nakrúcanie tú správnu veselú atmosféru," prezradil Lasky. Spoluprácu s ním si pochvaľovali aj tvorcovia snímky. "Lasky sa aj vďaka filmu mohol v klipe aspoň na chvíľu vrátiť do svojho detstva, pripomenúť si ten pocit, keď je život počas letných prázdnin o slobode, slnku, keď človek nemá žiadny plán a necháva sa unášať pocitom. Kráča, stopuje, cestuje, stretáva ľudí... je otvorený životu," uzavrel Rihák.

Letní rebeli prídu do kín vo štvrtok 13. augusta.

Komentáre