Hudba a film

Skupina J.A.R. sa predstaví v bratislavskom Babylone

"V Čechách už stihli od fanúšikov a odborníkov získať množstvo priaznivých reakcií."

TASR/Webmagazin.sk, 23. júla 2020 12:02
Dan Bárta na festivale Colours of Ostrava 2019. Foto: TASR Michal Svítok

Legendárna česká skupina J.A.R. sa 20. augusta predstaví v bratislavskom Ateliéri Babylon. Fanúšikom ponúkne koncert plný hitov, hudobníckych, speváckych a rapových výkonov s veľkou dávkou humoru a nadhľadu. TASR o tom informoval PR manažér Rado Mešša.

Po veľkolepých oslavách minuloročnej tridsiatky odohrala Jednotka Akademického Rapu niekoľko koncertov a na jar 2020 sa tak, ako všetci ostatní hudobníci, musela na čas nedobrovoľne zastaviť. Zahrali pár online koncertov a po uvoľneniach sú už opäť v plnej hudobnej zbroji a tešia sa na divákov. Rozbehli nové turné Ironie temného budovatele a chystajú aj nový album. V Čechách už stihli od fanúšikov a odborníkov získať množstvo priaznivých reakcií.

„Táto desaťčlenná hudobná partia dozrieva ako víno. Muzikanti, speváci a rapperi sa s každou skladbou pohrávajú s ľahkosťou, každý má svoj priestor a zároveň všetci tvoria jeden kompaktný tím, a to aj napriek tomu, že na jeho čele stoja traja charizmatickí a rozdielni performeri. Práve v tom je však ich sila. Bolo to spontánne a bláznivé, rovnako ako ich hudba,“ uvádza o ich koncertoch hudobný portál musicserver.cz.

Prvá slovenská zastávka tohto turné bude v Bratislave. Na svojej už domovskej scéne, na pódiu v bratislavskom Ateliéri Babylon, uvedie formácia piesne zo zatiaľ posledného albumu Eskalace dobra, ale aj ďalšími už časom preverenými a aj na Slovensku obľúbenými skladbami. Množstvo hitov z ôsmich vydaných albumov, pulzujúca rytmika, radosť z hudby a energická pódiová šou s veľkou dávkou špecifického humoru a nadhľadu, to sú najdôležitejšie esencie koncertov skupiny J.A.R. Je to partia hudobníkov, ktorí sú radi spolu, baví ich hrať, baviť sa na pódiu, a tým zabávať aj všetkých okolo.

J.A.R. hrá a spieva v zostave Michael Viktořík (rap), Oto Klempíř (rap), Dan Bárta (spev), Roman Holý (klávesy, spev), Miroslav Chyška (gitary), Pavel Bady Zbořil (bicie), Robert Balzar (basa), Filip Jelínek (trombón), Radek Kašpar (saxofón) a František Kop (saxofón).

Komentáre