Hudba a film

Do kín mieri Hugh Jackman ako Najväčší showman

" V životopisnej snímke sa po boku Hugha Jackmana predstaví Michelle Williams a veľkú rolu v muzikáli dostal aj Zac Efron."

TASR, 29. decembra 2017 11:00
Herec Hugh Jackman v scéne z filmu Najväčší šouman. Foto: TASR/AP
Záver roka spestrí v kinách novinka s názvom Najväčší showman. Ide o originálny muzikál inšpirovaný životom amerického šoumana P. T. Barnuma, muža, pre ktorého každá prekážka a nezdar boli len ďalším odrazovým mostíkom na ceste k hviezdnemu úspechu. Práve vďaka jeho vizionárstvu a energii vznikol šoubiznis. V titulnej úlohe sa predstaví Hugh Jackman.

Celosvetová senzácia


Phineas Taylor Barnum je vizionár, ktorého úprimné nadšenie je nákazlivé a to aj v časoch, kedy jeho nezlomný optimizmus a energia sú jediným bohatstvom, ktoré má práve k dispozícii. Barnum začína svoju životnú cestu vedúcu až k hviezdam s prázdnou peňaženkou, zato však s hlavou plnou fantastických nápadov. Vďaka nim vytvoril fascinujúcu šou zaplnenú žonglérmi, tanečníkmi, akrobatmi, fúzatými speváčkami, najsilnejšími, najmenšími aj najvyššími mužmi. Z jeho predstavenia sa napriek mnohým predsudkom stáva celosvetová senzácia.



A Barnum dokáže úspech svojej šou náležite podporiť pomocou dovtedy nevídanej reklamnej kampane, ktorá mu vyslúži označenie "princ humbugu" a jeho meno sa stáva synonymom pre poriadne nafúknutú propagáciu.

Hviezdne obsadenie

V životopisnej snímke sa po boku Hugha Jackmana predstaví Michelle Williams a veľkú rolu v muzikáli dostal aj Zac Efron. Úlohu jeho partnerky získala populárna americká speváčka, tanečnica, herečka a modelka Zendaya. Na muzikálových piesňach sa podieľali autori Oscarom ocenenej pôvodnej hudby k filmu La La Land. Réžie sa ujal austrálsky filmár Michael Gracey, pod scenár sa podpísali Jenny Bicks a Bill Condon.

Muzikálový film Najväčší showman prináša do slovenskej kinodistribúcie od 28. decembra CinemArt.

Komentáre