Hudba a film

Banskobystrická Štátna opera poďakuje učiteľom predstavením Édith Piaf

"Záznam z predstavenia bude voľne prístupný v nedeľu na jej YouTube kanáli. "

TASR, 25. marca 2021 12:35
Scéna z predstavenia Édith Piaf v Štátnej opere v Banskej Bystrici. Foto: Zdenko Hanout, FB Štátna opera Banská Bystrica


Štátna opera v Banskej Bystrici chce poďakovať všetkým učiteľom pri príležitosti Dňa učiteľov 28. marca a v tento deň im venuje jedno z najpopulárnejších predstavení opery, životopisné dielo Édith Piaf. Záznam z predstavenia bude voľne prístupný v nedeľu (28. 3.) na jej YouTube kanáli. TASR o tom v stredu informovala Katarína Uhríková, vedúca propagácie banskobystrickej opery.

"Hoci Štátna opera musí byť stále zatvorená, nezabúdame na našich verných spolupracovníkov – učiteľov. Bez ich inšpiratívnej a zanietenej práce, bez ich osobnostného vkladu do výchovy mladej generácie, by sme ani my v našej opere nemohli robiť umenie a nemali návštevníkov, ktorí majú radi divadlo. Pravidelne spolupracujeme so všetkými typmi škôl, a tak sa spolupodieľame na výchove mladých umelcov a divákov, ktorí hodnoty umenia vnášajú ďalej do bežného života," priblížila Uhríková.

Štátna opera predstavenie daruje všetkým, ktorí vzdelávajú, vychovávajú mladú generáciu a snažia sa o rozvoj osobnosti, tvorivosti, slobody premýšľania a osobnej zodpovednosti.

Komentáre