Život

V Banskej Bystrici vystavia najväčšie plemeno mačky na svete

"Na výstave sa predstaví viac ako 30 plemien, nováčikovia i mačky s najvyššími titulmi."

TASR, včera 13:17
Za najväčšie plemeno mačky na svete sa považuje Maine Coon. Môže dosiahnuť dĺžku tela až jeden meter. Foto: TASR/AP

Aj najväčšie plemeno mačky na svete budú môcť návštevníci obdivovať na 27. a 28. medzinárodnej výstave mačiek, ktorá bude po roku opäť v Banskej Bystrici. V aule Slovenskej zdravotníckej univerzity sa uskutoční 12. a 13. októbra od 10.00 do 18.00 h. TASR o tom informovala riaditeľka výstavy Marcela Adamcová z banskobystrického Cat Clubu.

Na výstave sa predstaví viac ako 30 plemien, nováčikovia i mačky s najvyššími titulmi. Prihlásení sú vystavovatelia nielen zo Slovenska, ale aj z Poľska, Čiech, Maďarska a Rakúska.

"Posudzovať krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných domácich miláčikov prídu medzinárodní posudzovatelia z Holandska, Nemecka, Estónska a Slovenska. Výstava je špecifická svojou vlastnou súťažou o Najkrajší chovný pár a Najúspešnejšieho chovateľa výstavy," uviedla Adamcová.

Počas výstavy bude možné zakúpiť si krmivá alebo rôzne potreby a dekoračné predmety s mačacím motívom. Svoju šancu na lepší život sa tam budú snažiť nájsť mačky z útulkov z Banskej Bystrice a Banskej Štiavnice.


Komentáre