Život

TÝŽDEŇ NA WEBE: Internet našiel dôvod, prečo nechodiť na Slovensko

"Nové virálne video ukazuje lásku kostier. Blog Nikdy nechoďte na Slovensko sa stal hitom."

Tablet TV, 12. marca 2015 10:00
Foto: Tablet TV
Bratislava 10. marec (TABLET.TV) - V niektorých krajinách, ako napr. Čína, Rusko, Vietnam či Bulharsko, je ôsmy marec, medzinárodný deň žien dokonca štátnym sviatkom. Pozreli sme sa na to, kto všetko sa ku Dňu žien vyjadroval na sociálnych sieťach a aj na zopár zaujímavostí. Ambasádorka Dobrej vôle OSN Emma Watson strávila tento deň diskutovaním o rodovej rovnosti na Facebooku, slovenský prezident na svojom profile uverejnil k téme aj video.

Slovensko skutočne nie je krásne. Obzvlášť nie príroda. Doslova nemá čo ponúknuť. Žiadne dych vyrážajúce miesta. Žiadnu históriu.

To sú niektoré z popisov pod fotkami na blogu stránky Eurasmus od autora, študenta Salima Sirieha. V článku ,,Prečo by ste nikdy nemali navštíviť Slovensko. Vôbec.“ sa autor snažil zozbieraním fotiek z viacerých internetových zdrojov a ich negatívnymi popismi povedať svetu pravý opak.

Rôzne druhy lásky vyzerajú pod röntgenom rovnako, navyše nepoznajú etiketu, pohlavie, rasu, postihnutie, vek či náboženstvo. Hovorí o tom spot americkej Rady pre reklamu, ktorý spustili v rámci digitálnej kampane ,,Love has no Labels“. Video si od tretieho marca pozrelo viac než 39 miliónov ľudí.

S originálnym nápadom ako sa brániť vandalom, ktorí ničia múry a steny budov, prišli obyvatelia mestskej časti St.Pauli v Berlíne. Steny má ochrániť špeciálny náter, ktorý odpudzuje tekutiny a ktorý sa používa aj pri stavbe lodí. Vandalov má odradiť od močenia na verejnosti.




ODPORÚČAME AJ:


Sedem druhov rodičov, ktorých každý nenávidí
Desať vecí, ktoré nikdy nesmiete povedať žene
Osem zlozvykov, ktoré vyvolávajú stres
Aj vaše dieťa miluje zrkadlá? Zistili sme prečo
Zvládnite pracovný pohovor bez stresu. Poradíme vám ako

Komentáre