Život

Desať vecí, ktoré nikdy nesmiete povedať žene

"Príjemná konverzácia sa v priebehu sekundy zmení na jednoslovné oduté odpovede vašej priateľky. Čo ste povedali zle? "

Zuzana Onufer, 14. februára 2015 7:00
Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván
Existuje niekoľko životných istôt, ako to, že slnko vychádza na východe, všetci raz zomrieme a vaša priateľka sa na vás strašným spôsobom urazí a vy neviete prečo. V živote narazíte na viacero konverzačných nášľapných mín, ktoré sa na prvý pohľad javia ako neškodné, ale môžu spôsobiť devastačné rany na vašom vzťahu. Dobrou správou je, že vieme, ktoré to sú.

1. Ty to naozaj všetko zješ?


Vaša priateľka je, samozrejme, chudučká ako baletka a ľahká ako pierko. Ak by ste sa to skúsili nevhodnou poznámkou typu: „Nepribrala si náhodou ?“ alebo „Nejako ti chutí“ spochybniť, máte veľký problém. Radšej sa téme jedla a váhy vyhnite.

2. Nadávky


Ani v tej najvyhrotenejšej situácii, kedy obrazne povedané lietajú taniere, nemôžete ženu označiť hanlivo slovami zo zvieracej ríše alebo nedajbože slovíčkami na K alebo P. Ženy si to zapamätajú a pri každej príležitosti vám to vyhodia na oči.

3. Moja bývalá by...


Čokoľvek poviete, ak to obsahuje slová „moja ex,“ všetko sa obráti proti vám. Samozrejme, že je to prirodzené, porovnávať medzi sebou svoje priateľky, ale nechajte si to radšej pre seba alebo na konverzáciu s kamarátmi.

4. Vždy a nikdy


Zaručený spôsob, ako vystupňovať menšie výbuchy hnevu do jadrovej explózie, je použiť slová ako „nikdy“ a „vždy“. Sú príliš radikálne na to, aby to bola pravda. Aj keď je vaša priateľka nedochvíľna, predsa nemôžete povedať, že vždy chodí všade neskoro. Alebo, že nikdy nič nenavaríš, tiež nie je celkom presná formulácia. Ženy takéto výrazy iritujú a zároveň decimujú a ubíjajú.

5. Správaš sa rovnako ako tvoja matka


Nesmiete ju porovnávať s jej matkou. Po prvé nepoznáte zložitosť jej rodinných vzťahov, a po druhé, každý chce mať svoju nezávislú identitu, odlišnú od svojich rodinných príslušníkov.

6. Páči sa ti?


Je pravdepodobné, že čas od času vás priateľka zaskočí spočiatku nevinnou otázkou. "Myslíš si, že táto baba je sexy?" Musíte reagovať rýchlo a reflexívne. Či už ide o modelku v časopise, facebookovú priateľku, alebo servírku - odpoveď je vždy NIE. Extra body získate, ak na nej nájdete nejakú chybičku krásy. Vaša priateľka sa priam rozžiari, ak poviete: „Zdá sa mi to alebo má naozaj veľký nos?“

7. Čo to máš s vlasmi?


Jej vlasy vyzerajú vždy skvele a dokonale. Ak má zlý deň a jej vlasy sú mastné alebo strapaté, netreba si to všímať. Pre dievčatá vlasy nie sú len vlasy.

8. Pokoj


Opakovať jej vykašli sa na to, jej na pokoji nepridá. Ak vám priateľka oduševnene rozpráva, aká nepríjemnosť sa jej stala v práci alebo ako sa pohádala s kamarátkou, aj keď sa vám to zdá banálne, neignorujte ju. Snažte sa ju vypočuť a vyjadriť svoj názor, aby ste ju presvedčili, že stojíte pri nej a že vám na nej záleží.

9. Jasné, máš krámy?


Toto je častým jablkom sváru. Vašou úlohou je predstierať, že jej menštruačný cyklus nemá žiadny vplyv na jej sklon jačať a vzápätí sa rozplakať pre nič za nič. Namiesto toho, že vaším jediným argumentom pri hádke bude: „máš krámy, že,“ skúste byť súcitný a vydržte to.

10. Milujem ťa


Zdalo by sa, že ide o zázračnú pilulku a všeliek na všetky problémy. Opak. Ak to používate často v prípadoch, keď spravíte nejaký prúser, vaša priateľka začne mať pocit, že to nemyslíte vážne, a že jej to hovoríte len preto, aby vám dala pokoj a nekričala po vás. Ide o veľmi exkluzívny prejav lásky a nemali by ste ho častým a nevhodným spôsobom devalvovať.
Zdroj: timesofindia.indiatimes.com

ODPORÚČAME:
Osem zlozvykov, ktoré vyvolávajú stres
Aj vaše dieťa miluje zrkadlá? Zistili sme prečo
Desať vecí, ktorými zaručene skazíte Valentína
Zvládnite pracovný pohovor bez stresu. Poradíme vám ako
Vybralo si vaše dieťa toho pravého? Osem znakov ako to zistiť

Komentáre