Život

IPčko spustilo Krízovú linku pomoci v ukrajinskom jazyku

"Psychológovia zo združenia pomáhajú na ukrajinsko-slovenských hraniciach už niekoľko dní."

TASR, 7. marca 2022 12:25
Solidaritu a podporu Ukrajine vyjadrujú ľudia po celom Slovensku. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V pondelok 7. marca spustilo občianske združenie IPčko Krízovú linku pomoci aj v ukrajinskom jazyku. Vďaka spolupráci s neziskovou organizáciou Človek v ohrození a mobilným operátorom Orange dokáže odteraz poskytnúť odbornú psychologickú pomoc na bezplatnej telefonickej linke 0800 500 888 a na emailovej adrese ukrajina@ipcko.sk aj ľudia, ktorí sa ocitli na Slovensku po úteku z vojensky napadnutej Ukrajiny.

Na spoločnej tlačovej konferencii o tom informovali správkyňa Nadácie Orange Andrea Ungvölgyi, riaditeľ internetovej poradne pre mladých ľudí IPčko Marek Madro a riaditeľka Človek v ohrození Andrea Najvirtová. Psychológovia zo združenia pomáhajú na ukrajinsko-slovenských hraniciach už niekoľko dní. Priamo na mieste poskytujú utečencom prvú psychologickú pomoc, krízovú intervenciu či psychosociálnu podporu.
Na snímke zľava správkyňa Nadácie Orange Andrea Ungvölgyi, riaditeľ internetovej poradne pre mladých ľudí IPčko Marek Madro a riaditeľka Človek v ohrození Andrea Najvirtová počas tlačovej konferencie na tému - Spustenie krízovej linky pomoci v ukrajinskom jazyku 7. marca 2022 v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Na stránke občianskeho združenia IPčko, ktoré sa doteraz zameriavalo najmä na pomoc s psychickými ťažkosťami spôsobenými pandémiou koronavírusu, nájdu utečenci z Ukrajiny aj pomoc a poradentsvo v ukrajinsokom jazyku. Web krizovalinkapomoci.sk poskytuje základné rady a kontakty na telefonickú, či mailovú pomoc a poradentsvo.

Komentáre