Zdravie

Chcete schudnúť? Tieto potraviny vám určite pomôžu

"Mnoho žien sa po sviatkoch rozhodlo, že by bolo načase robiť niečo s kilami navyše. Väčšina dám, ktoré sa rozhodnú schudnúť začne zo svojho jedálnička vylučovať určité potraviny. "

Diana Vaculová, 11. januára 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR -S. Písecký


Je správne vedieť, čo by ste jesť nemali, no poznáte aj jedlá, ktoré vám vo vašom novom stravovacom režime nesmú chýbať? Ak chcete schudnúť, tieto potraviny by vám určite v jedálničku chýbať nemali.

Keď múka, tak kokosová


Ak nechcete len schudnúť, ale aj žiť zdravšie, potom by ste mali pouvažovať nad tým, že sa vzdáte pečiva. No aj v našej redakciíisi uvedomujeme, že človek, ktorý je na jeho skvelú chuť zvyknutý odmalička, to dokáže len ťažko. Preto prichádzame s iným variantom. Čo keby ste namiesto bielej klasickej múky skúsili kokosovú a napiekli si doma vlastný chlieb? Takéto pečivo je oveľa zdravšie, verte nám.
Ilustračná fotografia zachytáva ženu s kokosovým orechom. Foto: TASR/AP


Skvelý pomocník - banány


Zdravá pochúťka obsahujúca vitamíny C a E, ktorá vás napríklad formou olovrantu alebo desiaty dokáže perfektne zasýtiť. A aby toho nebolo málo banány obsahujú aj vysoký podiel vláknin. Zlepšujú aj naše trávenie a pomáhajú nám pri vyprázdňovaní.
Ilustračné foto Foto: TASR


Zelené čaje


Počuli ste už o Matcha? Ide o silne koncentrovaný zelený čaj, ktorý vás preberie lepšie ako káva a perfektne prečistí a zrýchli váš organizmus. Okrem toho čiastočne obmedzuje aj chuť do jedla.
Ilustračné foto. Foto: TASR


Fialová


Fialová zelenina a ovocie je to, čo potrebujete, ak chcete schudnúť. Obsahujú totiž fialové farbivo antokyanín, ktoré súži ako perfektná prevencia pred onkologickými ochoreniami, chráni vaše srdce, zlepšuje činnosť čriev a pomáha zrýchliť váš metabolizmus.
Ilustračné foto. Foto: archív


Doprajte si liči


Ak túžite po exotike aj mimo letnej sezóny a dovolenky, potom siahnite po liči. Okrem toho, že slúži ako vynikajúca náhrada sladkostí, obsahuje aj obrovské množstvo vitamínu C a chráni váš organizmus pred rôznymi ochoreniami. Jeho skvelá svieža chuť vám určite učaruje.
Ilustračné foto. Foto: archív


Okoreňte si život


Aj vy milujete dobre okorenené jedlá? Potom by vám počas diét nemal v kuchyni chýbať rozmarín. Taktiež patrí k jedlám, ktoré urýchľujú trávenie a okrem toho chráni žalúdok pred podráždením a pri dlhodobom užívaní aj pred vredmi. Áno, aj toto dokáže rozmarín.
Ilustračné foto. Foto: TASR


Kapary


Práve vďaka ich výraznej chuti uspokojíte vaše chuťové bunky, ktoré ihneď vyšlú do mozgu signál nasýtenosti. Okrem toho sa hodia takmer do všetkých slaných jedál a dokážu sťahovať obsah tuku v potrave. Už ste si ich kúpili?
Ilustračné foto. Foto: archív


Keď šalát, tak zo žeruchy


Cez Vianoce ste si pravdepodobne dobre pochutili na majonézovom šalátiku a rybe. Teraz na to zabudnite. Ideálny šalát, ktorý by ste mali konzumovať počas diéty, je ten zo žeruchy. Má totiž najvyššie nutričné hodnoty, pomáha pri trávení a dokáže rýchlo zasýtiť. Okrem toho je aj vynikajúcou prevenciou proti nádorovým ochoreniam.
Ilustračné foto. Foto: archív


ODPORÚČAME AJ:
Neuveriteľná príčina rakoviny: Jednoducho smola
Prevencia pred chrípkou: Doprajte si každý deň objatie
BUDEM MAMOU: Oznámila som v práci, že som tehotná. Aká bola reakcia?
Sedem dôvodov, prečo by ste mali mať viac sexu
Rýchla pomoc pri preplnenom žalúdku: Prechádzka a čaj

Komentáre