Technológie

Spoločnosť Swappie oslavuje prvý rok na Slovensku

"Swappie sa dostáva sa na čelo prestížneho rebríčka FT 1000"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 30. marca 2022 12:08
Foto: Swappie
Fínska technologická spoločnosť Swappie, ktorá ponúka repasované iPhony, má za sebou prvý rok pôsobenia na slovenskom trhu. Za ten čas sa u nás dostala do povedomia nielen značka, ale aj udržateľnejšia možnosť kúpy repasovaných smartfónov.

Téma udržateľnosti a ekológie je v posledných rokoch veľmi aktuálna, na čo potrebujú reagovať ako spoločnosti, tak aj ich zákazníci. Táto zmena sa deje naprieč všetkými segmentmi trhu a mobilné zariadenia nie sú žiadnou výnimkou. Celkový trh so smartfónmi má aktuálne v Európe hodnotu 100 miliárd eur, pričom použité alebo repasované telefóny dnes tvoria len niečo vyše 10 % z tohto objemu. To predstavuje veľký potenciál pre segment repasovanej elektroniky.

Repasovaný telefón neznamená menej kvalitný

Minulý rok vstúpila spoločnosť Swappie aj na slovenský trh, kde začala budovať väčšie povedomie o tom, čo repasované telefóny predstavujú a ako ich nakupovať bezpečne. Práve Swappie ponúka zákazníkom možnosť nielen zakúpiť si rôzne modely repasovaných iPhonov (modely iPhone 7 a novšie) s rôznym stavom opotrebovania, ale aj pohodlne a bezpečne predať svoj nepoužívaný iPhone.

Smartfóny, ktoré si môžu zákazníci v Swappie zakúpiť, majú naozaj vysokú kvalitu vďaka svojmu prepracovanému procesu repasovania. „Jedným z dôvodov, prečo môžeme zaručiť vysokú kvalitu našich telefónov, je vlastníctvo celého procesu repasovania, ktorý prebieha v jednom z dvoch renovačných centier v Helsinkách a Tallinne. Po získaní telefónov prechádzajú všetky zariadenia charakteristickým 52-stupňovým procesom, v rámci ktorého ich diagnostikujeme, opravujeme, čistíme a zabalené doručujeme zákazníkom. Niekedy tento proces môže zahŕňať najmä čistenie alebo drobné opravy. Ak je to potrebné, vieme vykonať opravy aj na základnej doske,“ vysvetľuje proces repasovania Sami Marttinen, co-founder & CEO, Swappie.

Na Slovensku je iPhone obľúbený najmä u mladých

Spoločnosť Swappie sa zameriava na repasovanie iPhonov, pričom v ich ponuke nájdete modely od iPhone 7 až po tie najnovšie. Aj vďaka tomu sú aktuálne obľúbení najmä medzi mladšou generáciou (18-24 rokov), u ktorej je značka Apple veľmi populárna a predstavuje synonymum kvality. To potvrdil aj prieskum, ktorý u nás značka minulý rok zrealizovala. Až 28 % ľudí z tejto vekovej kategórie vlastní práve iPhone. Pre mnohých z nich je preto nákup repasovaného zariadenia ideálnym riešením a to najmä po finančnej stránke, kedy pri kúpe už používaného zariadenia v top stave môžu ušetriť desiatky až stovky eur.

53 % Slovákov pozná repasované smartfóny

Aj keď bolo povedomie Slovákov o repasovaných telefónoch pomerne nízke, s príchodom Swappie sa táto situácia výrazne zlepšila. Dnes má povedomie o repasovaných smartfónoch 53 % opýtaných Slovákov. Dáta tiež ukazujú, že najpredávanejšími repasovanými iPhonnmi sú u nás iPhone 8, 7 ale aj iPhone 11. Hoci nejde o najnovšie modely, po repasovaní fungujú ako nové. Sú navyše k dispozícií vo viacerých farebných prevedeniach, stavoch opotrebovania a pri ich kúpe sa dá aj výraznejšie ušetriť. Mnohé sú navyše používateľsky príjemnejšie aj pre staršiu generáciu či deti a študentov.

Práve zameranie sa na strednú a staršiu generáciu je jedným z cieľov, na ktoré sa chce spoločnosť na Slovensku zamerať v najbližšom období. „Slovensko je pre nás veľmi dôležitý trh a na rok 2022 plánujeme niekoľko nových produktov. Naším cieľom je v tomto roku pokračovať v ceste k tomu, aby sme sa stali vedúcim predajcom repasovaných smartfónov a zároveň rozvíjali túto kategóriu tým, že si spoločnosť Swappie vybuduje pozíciu dôveryhodného hráča v tomto segmente. Taktiež nás veľmi teší nedávne prvé miesto v prestížnom rebríčku FT 1000, ktorý združuje najrýchlejšie rastúce európske spoločnosti, na čo sme veľmi hrdí.“ dopĺňa Sami Marttinen.

Komentáre