Technológie

Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok

"Značka Montblanc predstavila na veľtrhu CES inteligentné zariadenie pripnuté na remene luxusných hodín. "

Erik Stríž, 8. januára 2015 10:00
Montblanc Timewalker Urban Speed e-Strap Foto: Montblanc


Smart hodinky sú nepochybne veľmi atraktívnym artiklom na poli elektronických zariadení, ale s vlastným a celkom novým pohľadom na takzvanú “nositeľnú elektroniku” prichádza spoločnosť Montblanc. Táto značka je známa všetkým fanúšikom kvalitných hodiniek a jej snaha o začlenenie sa do trhu s inteligentnými zariadeniami poukazuje na fakt, že aj spoločnosti s klasickým tovarom musia držať krok s dobou.

Ak si dnes chcete kúpiť nové hodinky, máte na výber ich tri alternatívy. Prvou sú klasické analógové hodiny s ručičkami a poctivým mechanizmom v púzdre, nasledujú digitálne hodinky (dnes zväčša v špeciálnych dizajnových edíciách) a najnovšou alternatívou sú inteligentné hodinky smartwatch. Nájde sa medzi nimi niečo, čo by ich kombinovalo? Istotne, skvelým príkladom môže byť aj Montblanc Timewalker Urban Speed e-Strap.

Montblanc Timewalker Urban Speed e-Strap Foto: Montblanc

Aj na TAG Heuer, Breitling či lacné quartz hodinky


Samotné hodinky Timewalker Urban Speed sú vysoko kvalitné, drahé a precízne spracované, avšak stále iba klasické. To moderné, čo na nich hľadajú priaznivci smart-zariadení, je na zadnej strane, rovno na remienku.

Zaujímavosťou je, že e-Strap je možné nasadiť na akýkoľvek textílny, gumený alebo kožený náramok so šírkou 20 až 22 milimetrov. Nie je teda určený výhradne na hodinky značky Montblanc.

Má dotykový displej a senzory pohybu


Inteligentné zariadenie e-Strap má malé rozmery a nízku hmotnosť, vďaka čomu na opačnej strane zápästia nezavadzia. Je vybavené displejom s uhlopriečkou o niečo menšou, ako jeden palec, na ktorom sa zobrazuje text, symboly a ikony.

Na takto malom displeji zvyčajne nie je potrebné vysoké rozlíšenie, vyššiu prioritu má technológia zobrazovacieho panela. V tomto prípade sa stretávame s OLED displejom, ktorý má vynikajúce vlastnosti - extrémne vysoký kontrast a vynikajúcu viditeľnosť v exteriéri.

Aj keď sa to môže na prvý pohľad zdať ako zbytočná funkcia, displej je dotykový. Umožňuje tak ovládanie aj bez smartfónu, ku ktorému sa inak dokáže pripojiť prostredníctvom bezdrôtového spojenia Bluetooth.

Montblanc Timewalker Urban Speed e-Strap Foto: Montblanc

Výrobca nezabudol ani na synchronizáciu s mobilom


Ak by ste očakávali, že e-Strap bude iba predĺženou rukou telefónu, potom toto malé zariadenie prekoná vaše očakávania. Samozrejme, dokáže (rovnako ako mnohé iné) vyťahovať informácie z telefónu a priamo na malom displeji zobrazuje prijaté e-mailové a SMS správy, meno volajúceho, pripomienky z kalendára a podobne. K tomu však sleduje fyzickú aktivitu svojho majiteľa, počíta jeho kroky, spálené kalórie a odbehnutú/odkráčanú vzdialenosť.

e-Strap sa k mobilnému telefónu dokáže pripojiť prostredníctvom bezdrôtového spojenia Bluetooth a dokáže komunikovať s operačným systémom Android aj iOS. Výrobca však preferuje telefóny značiek Apple a Samsung. So smartfónom si e-Strap vymieňa množstvo informácií, tie z náramku dokáže potom na displeji telefónu zobraziť vo forme prehľadných grafov, štatistík a tabuliek. Aj takto môžete sledovať svoj každodenný progres v športe.

ODPORÚČAME AJ:
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie
Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču
Ľudia posielajú do vesmíru čudné veci, nechýba ani erotika
Návrat k starému dizajnu komunikátorov

Komentáre