Štýl

Prehľadajte chladničku: Tieto potraviny pomôžu vašim vlasom

"Nemáme nič proti kozmetickým prípravkom, no prečo si dávať na vlasy neskutočne množstvo chemikálií, ak máme jednoduché riešenie aj vo vlastnej chladničke? Uzdravte vaše vlasy s týmito potravinami!"

Diana Vaculová, 10. decembra 2014 8:00
Jogurt nemusíte len jesť, môže pomôcť aj vašim vlasom. Ilustračné foto. Foto: TASR - Daniel Veselský


Bežne ich konzumujete, v chladničke ich má každý, chutia nám, a predsa ich nevyužívame vo všetkých smeroch. O čom je reč? No predsa o zázračných potravinách. Ak aj vy patríte k tým, ktoré majú unavené a zničené vlasy, okrem ostrihania či používania kozmetických prípravkov môžete vsadiť aj na potraviny. Na aké? To sa dozviete nižšie. Prinášame vám totiž päť tipov.

Nevypite ju


Pri slove vodka vám možno napadne Rusko, keďže je pre nich akýmsi typickým znakom. No napriek tomu, že nepochádza zo Slovenska, nejeden Slovák mal z nej kvalitný hlavybôl. Tomu však môžete predísť, ak ju nebudete piť, ale nanášať na vlasy! Už jeden štamprlík vodky nanesený na umyté vlasy dokáže zázraky.

Múka naša každodenná


Každá dobrá gazdiná má doma múku. Samozrejme, že ju používane na varenie a pečenie, ale nemusí tak tomu byť. Niekedy totiž musíme myslieť aj na svoju vizáž. Vlasy sú jej dôležitou súčasťou, no a múka vám ich môže pomôcť oživiť. Najmä vtedy, ak si ich nestíhate umyť a máte ich mastné. Samozrejme, že aj suchý šampón je skvelý pomocník, no ten nie je vždy po ruke. Zato s múkou to máte isté. Naneste si ju na najmastnejšie miesta na hlave a nechajte pôsobiť. Po piatich minútach si ju buď vyčešte hrebeňom alebo si ju odstráňte pomocou štetcov či rúk.

Očistite sa


Respektíve očistite vaše vlasy. Ako? Za pomoci sódy bikarbóny. Na vlasoch nám totiž často zostávajú pozostatky rôznych prípravkov cez laky, gély či tužidlá. Sóda bikarbóna je na to majster. Ak zmiešate dve polievkové lyžice sódy bikarbóny s polkou šálky vody a rovnomerne roznesiete na celé vlasy, môžete sa po približne 15 až 20 minútach tešiť krajšej hrive.

Potrebujú ho aj ženy


Pivo. Prvé čo si predstavíte je pravdepodobne krčma plná pánov, ktorí si ho vychutnávajú. Okrem toho, že existuje mnoho žien, ktoré ho tiež milujú, tento raz ho nebudete piť. Na vlasy má totiž najväčší účinok v podobe pivných šampónov. Že ste o nich ešte nepočuli? Škoda! Pretože práve tieto šampóny dodávajú vlasom jas, lesk a pevnosť. Vyskúšajte ich a neoľutujete.
Aj pivo môže pomôcť vašim vlasom. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Keď jogurt, tak probiotický


Nie tento raz to nehovoríme preto, aby ste si držali líniu. Dôležité to je z úplne iného dôvodu. Probiotiká, ktoré takéto jogurty obsahujú sa vám postarajú o lesk, výživu vlasov, ale aj o ich rast. Stačí, ak si ním rovnomerne potriete vlasy a necháte pol hodinu pôsobiť. Ideálne je, ak sú vaše vlasy zabalené v uteráku.

ODPORÚČAME AJ:
Neviete, čo kúpiť vášmu partnerovi pod stromček? Tu je päť tipov
Päť dôvodov, prečo investovať do kvalitných topánok
Móda 80. rokov: Vracia sa alebo nikdy nezmizla?
Dve mladé ženy trávia svoj život vo výklade. Prečo ich to baví?
Štyri triky, ktorými vás obchodníci balamutia

Komentáre