Štýl

Máte už tú správnu vôňu na jeseň? Pomôžeme vám s výberom

"Ak neviete, ako postupovať pri výbere toho správneho jesenného parfumu, stačia vám tieto tri kroky."

Eva Frantová, 22. septembra 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Zatiaľ čo počas leta sa ulice len tak hemžia príjemnými ľahkými a sviežimi kombináciami vôní, výber tej správnej na jeseň je o niečom inom. Keďže počasie v tomto ročnom období charakterizuje dážď či nebodaj vietor, váš parfum by mal s okolím splynúť a vyťažiť z chladného vzduchu čo najviac. Ak neviete, ako postupovať pri výbere toho správneho jesenného parfumu, stačia vám tieto tri kroky.

Nie na papierik, ale na pokožku


Či už ide o vôňu, ktorú chcete používať v chladných mesiacoch alebo práve naopak, nikdy v parfumérii nesiahajte po testovacích papierikoch a voňavku si nastriekajte priamo na pokožku. Najlepšie na miesta, kde je koža veľmi tenká a nachádza sa pod ňou dostatočná spleť cievok, akými sú napríklad zápästie či krk. Každý z nás má totiž charakteristickú vôňu, ktorá môže s parfumom reagovať rôzne a to nezistíte, pokiaľ vôňu nevyskúšate priamo na sebe.

Štipľavé a sladké


Rovnako ako sa k horúčavám hodia ľahké vône, ktoré dovolia dýchať všetkým aj v preplnenom autobuse, jeseň a zima sú charakteristické ťažšími parfumami, ktoré sa v chladnom vzduchu neskutočne rozvoňajú. Najlepšie je, ak siahnete po kombinácii vanilky s čučoriedkou, alebo škoricou. Samozrejme, vôňa musí byť príjemná hlavne pre vás, až potom bude naozaj tou správnou voľbou, ktorú ocení i okolie.

Menej je niekedy viac


Aj keď sa vám zdá, že vôňu už po pár minútach na sebe necítite, nič zlé na tom nie je. Práve vtedy sa parfum dokonale rozvonia a splynie s vôňou vašej pokožky. Nikto predsa nemá rád otravné ťažké vône, ktoré nielenže nedajú človeku dýchať, ale vôňou pripomínajú lacné veľkonočné toaletné vody z dielne našich starých otcov.

ODPORÚČAME AJ:
Prichádza jeseň: Zmeňte šatník, zmeňte i kozmetiku
Strapce, strapce, strapce: Túto jeseň bez nich nechoďte ani na krok
Permanentný mejkap: Hrôza či vynález storočia?
Kožená bunda zažíva comeback, máte už jednu v šatníku?

Komentáre