Štýl

Fashion LIVE! predstaví módne trendy v 29 kolekciách

"Podujatie obohatí sprievodný program, v rámci neho čakajú na návštevníkov predajné showroomy, výstavy, videoroom či textilné inštalácie. "

TASR/Teraz.TV, 19. augusta 2014 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Prehliadky popredných módnych tvorcov a značiek zo Slovenska i zo zahraničia ponúkne od 15. do 17. októbra v bratislavskej Starej Tržnici Fashion LIVE! Za konceptom tohto módneho podujatia stojí občianske združenie Mólo. Ako uviedla na tlačovej konferencii jeho zástupkyňa Olo Křížová, návštevníci prvého ročníka tohto fashion maratónu budú mať možnosť vidieť celkovo 29 módnych kolekcií.

Pôjde najmä o tvorbu slovenských dizajnérov. Svoje najnovšie kolekcie predvedú Martin Hrča, Pavel Berky, Andrea Pojezdálová, Lubica Poncik, Veronika Lokajíčková, Izabela Komjati, Jana Kuzmová, Petra Poórová a We are not Sisters. Nebudú chýbať stálice, ako je Boris Hanečka, Marcel Holubec, Veronika Hložníková, Jana Gavalcová či Lenka Sršňová.

"Sme radi, že dizajnéri majú záujem o túto prezentáciu a chcú sa sami etablovať na profesionálnej platforme, pretože nám ide veľmi o to, aby sme sem priviedli aj medzinárodné médiá a odborníkov, ktorí by začali sledovať tvorbu na Slovensku. Je to malý trh a potrebuje sa rozšíriť a kooperovať so zahraničím," povedala pre TASR Olo Křížová, ktorá zodpovedá za dramaturgiu podujatia.

Komerčne i nekomerčne


Veronika Hložníková prezradila, že na Fashion LIVE už dva mesiace pripravuje kolekciu inšpirovanú mužskou spoločenskou módou: "Smokingom, vysokým večerným pánskym štýlom, ale v ženskom prevedení." Jana Gavalcová priznala, že pre svoju novú kolekciu čerpá inšpiráciu v predchádzajúcej tvorbe: "Bude nadväzovať na národné kostýmy, ktoré som už uviedla pred asi dvoma rokmi, s Miss Universe obleteli celý svet. Bude to taká nositeľná móda a bude tam použité veľa modrotlače, ale do reálneho života."



V komerčnej časti módneho podujatia sa s aktuálnymi sezónnymi kolekciami jeseň-zima predstavia Alizé, Imperia, La Femme, Marella a M.ona butik. Priestor dostanú tiež mladí módni tvorcovia z ateliérov vysokých škôl - Atelier 343 z Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave pod vedením Júlie Sabovej a Ateliér odevního

Tohtoročné Fashion LIVE! spestria zahraniční hostia z krajín Vyšehradskej štvorky. Z Maďarska do Bratislavy pricestuje Dori Tomcsanyi, z Poľska značka Maldoror dizajnéra Grzegorza Matlaga a z Česka Zuzana Kubíčková. Na hlavnom móle uvedú tiež tri víťazné kolekcie dizajnérskej súťaže určenej mladými módnym tvorcom.

Podujatie obohatí sprievodný program, v rámci neho čakajú na návštevníkov predajné showroomy, výstavy, videoroom či textilné inštalácie. V jeho závere vyhlásia ceny Eva Fashion Awards.

Trojdenný maratón módy štartuje v Bratislave v stredu 15. októbra o 15.00 hodine. Bude sa konať do 22.00 hodiny každý deň. Vstup je voľný.

Ilustračné zábery v reportáži pochádzajú z oficiálneho traileru na Fashion LIVE 2014.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Šesť letných pulóvrov, ktoré si zamilujete
Čierna je trendy stále, aj v lete
Päť kúskov, s ktorými na dovolenke zažiarite
Obujte sa pohodlne a trendy
Päť druhov šiat, ktoré toto leto musíte mať!

Komentáre