Štýl

Dlhotrvajúca manikúra aj napriek kúpaniu v mori? Je to možné

"Leto nám občas dá naozaj zabrať. Kúpanie, piesok, či party, to sú veci, s ktorými sa na naše nechty naozaj nemusia. "

Eva Frantová, 25. júla 2016 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Leto nám občas dá naozaj zabrať. Kúpanie, piesok, či party, to sú veci, s ktorými sa na naše nechty naozaj nemusia. My však poznáme zopár trikov, ktoré vaše nechty naozaj ochránia pred olúpaním už v prvých dňoch po nanesení laku.

Nezabudnite na podkladový lak


Aj keď sa vám môže zdať, že podkladový lak je absolútna zbytočnosť, opak je pravdou. Nielenže vaše nechty ochráni pred zybtočným zafarbením pôsobením farebného laku, ale spevní i ich štruktúru, predĺži trvácnosť laku a vyhladí povrch nechtov.



Nezabudnite dotiahnuť


Podstatné je venovať dostatočnú pozornosť hlavne končekom vašich nechtov. Tie totiž prichádzajú do styku s okolím najviac, a preto treba, aby ich pokrývala dostatočná vrstva laku. Skúste sa vyhnúť zafarbeniu pokožky okolo nechtov, lak sa z nej totiž olúpe a vezme so sebou i vrstvu laku na konci nechtov.



Krytie, krytie a ešte raz krytie


Poslednou a najdôležitejšou časťou je samotný krycí lak. Farebný lak ním totiž zatvrdne, zvýši sa jeho lesk i samotná trvácnosť. Dajte však pozor, aby váš farbený lak najskôr naozaj zaschol a až potom aplikujte súvislú vrstvu krycieho. Jeho opakované nanášanie každý druhý deň žiotnosť vašej manikúry ešte viac predĺži.

ODPORÚČAME AJ:
Nový trend leta: Nohavice, ktoré vyzerajú ako sukňa
Koniec poteniu v horúčavách: Skúste tieto triky
Ako si chrániť vlasy pred slnkom a soľou?
Poznáte Birschbox? Zoznámte sa s malým kozmetickým zázrakom

Komentáre