Štýl

Ako si chrániť vlasy pred slnkom a soľou?

"Už v decembri častokrát snívame o tom, ako sa opaľujeme niekde na pláži blízko Stredozemného mora a užívame si tie pravé slnečné lúče. "

Eva Frantová, 6. júla 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
Už v decembri častokrát snívame o tom, ako sa opaľujeme niekde na pláži blízko Stredozemného mora a užívame si tie pravé slnečné lúče. Avšak slnko v kombinácii s morskou vodou plnou soli nie je pre naše vlasy tou správnou kúrou. Webmagazín však vie, ako môžete svoju korunu krásy ochrániť.

Nenamáčať


Prvým a základným krokom je vlasy zbytočne nemáčať v slanej vode. Soľ ich totiž zbytočne vysušuje a zaťažuje. Pokiaľ chcete dosiahnuť efekt plážových vĺn, existujú na to i iné spôsoby ako morská voda. Drogérie sú plné produktov s obsahom morskej soli v primeranom množstve, ktorá vaše vlasy nezaťaží a dodá im želaný objem.

Kondicionér


Pokiaľ ide o kondicionér, nemyslíme tým ten, ktorý používate pri bežnom umytí vlasov. Ide o jemnú vodu v spreji, ktorá vlasy zjemní, ochráni pred UVA a UVB lúčmi, soľou a zbytočným vysušovaním. Ak máte radi exotické vône, prídete si určite na svoje. Tento produkt totiž väčšinou vonia po kokose a mandľovom mlieku.

Olej


Ak už sa katastrofa stala a vaše vlasy sú po zásahu slnka podobné slame, zachráňte ich rýchlou kúrou s použitím kokosového oleja. Naneste ho na celú havu a nechajte pôsobiť cez noc. Jeho konzistencia sa ľahko vstrebe do vlasov a oživí ich štruktúru i celkový lesk.

ODPORÚČAME AJ:
Trápi vás tmavé podpazušie či bikini zóna? Skoncujte s nimi
Ako dosiahnuť matný odtieň laku? Jednoducho
Zafarbil vám dezodorant oblečenie? Nemusíte ho vyhodiť
Omrzelo vás ombre? Vyskúšajte pieskové vlasy od Lei Mischele

Komentáre