Štýl

Ako dosiahnuť matný odtieň laku? Jednoducho

"Novodobým trendom v lakovaní nechtov sú jednoznačne matné odtiene, ktoré vám nielenže dodajú štýlovosť, ale i originalitu. "

Eva Frantová, 28. mája 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Novodobým trendom v lakovaní nechtov sú jednoznačne matné odtiene, ktoré vám nielenže dodajú štýlovosť, ale i originalitu. Ako však na ne?

Jednou z možností je zaobstarať si samotný lak, ktorý má matnú konzistenciu. Drogérie sú týchto malých zázrakov v poslednej dobe plné, a preto neváhajte a vyberte si ten, ktorý sa vám najviac páči. Najviac však matná farba vynikne na béžových či fialových odtieňoch.

Ak však chcete matný vzhľad nechtov len vyskúšať, pomôcť vám môže i vrchný lak s efektom matnutia. Keďže sa predáva v transparentnej farbe, je vhodný naozaj ku všetkým odtieňom, na ktoré ste práve dostali chuť. Stačí, ako ho po nanesení vášho obľúbeného laku jednoducho aplikujete na záver.

Aj tentokrát však máme pre vás tip na záver. Ak sa vám náhodou stane, že po pár dňoch bude váš krásne matný lak opäť veselo žiariť, nestrachujte sa. Povrch nechtu je totiž iba špinavý a treba sa vrstvy, ktorá sa na ňom vytvorila jednoducho zbaviť. Naneste na vatový tampón trošku alkoholu a nechty ním jednoducho pretrite. Váš matný odtieň bude okamžite späť.

ODPORÚČAME AJ:
Sprej na nechty: Lakovanie nikdy nebolo jednoduchšie
Čo o vás hovorí tvar vašich nechtov? Budete prekvapená
Ako dosiahnuť sivé vlasy bez farbenia? Jednoducho
Rozbitý púder? Nemusíte ho hneď vyhodiť

Komentáre