Štýl

Cez víkend sa uskutoční v Skalici Festival kráľovských vín

"Festival je zároveň nominačnou výstavou v súťaži červených vín z oblasti, v ktorej je registrované Chránené označenie pôvodu (CHOP) v Európskej únii pre značkové víno Skalický rubín. "

TASR, 19. augusta 2020 13:30
Dom kultúry, tiež známy ako Jurkovičov dom, od architekta Dušana Jurkoviča, patrí k najkrajším pamiatkam v Skalici. Foto: TASR Vladimír Miček

V Dome kultúry v Skalici sa uskutoční 22. augusta štvrtý ročník Festivalu kráľovských vín. Informovala o tom Turistická informačná kancelária na svojej webovej stránke.

Festival je zároveň nominačnou výstavou v súťaži červených vín z oblasti, v ktorej je registrované Chránené označenie pôvodu (CHOP) v Európskej únii pre značkové víno Skalický rubín. "Všetky vína a hrozno naň sú použité výhradne z viníc rozložených na území okolo kopca Vintoperk, to znamená z katastrov mesta Skalica a obcí Mokrý Háj, Radošovce, Popudinské Močidľany, Prietržka a Vrádište. Okrem pôvodu hrozna aj výroba týchto vín musí byť realizovaná na tomto území," uviedol Ľudovít Bránecký z Vinohradníckeho spolku Skalica.
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Degustácia sa uskutočnila 14. augusta v priestoroch Františkánskeho kláštora. Súťaž je určená okrem Skalického rubínu aj pre Skalickú frankovku a Frankovku modrú. Súčasťou Festivalu kráľovských vín bude aj kultúrny program. Vystúpi v ňom súbor historického tanca a spevu Reminiscencie a ľudová hudba Pláňava. Organizátormi podujatia sú Vinohradnícky spolok Skalica a Vínna cesta Záhorie.

Komentáre