Hudba a film

Umelci a Bábky v nemocnici bojujú proti nude Rozprávkovou medicínou

"Príbehy chcú ako darček venovať aj deťom lekárov a sestričiek, ktorí sa v súčasnosti obetavo starajú o pacientov a bojujú s epidemickou situáciou na Slovensku."

TASR, 25. marca 2021 12:50
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Audioprojekt Rozprávková medicína neziskovej organizácie Bábky v nemocnici, ktorý má pomôcť v boji proti nude a dlhej chvíli v nemocničných posteliach, spojil slovenské herecké osobnosti. V réžii Marky Míkovej, v sprievode scénickej hudby Jany Thotovej zo skupiny Tornado Lue, sa na CD predstaví Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová, Danica Jurčová, Maroš Kramár aj Richard Stanke.

"Na nahrávke, ktorá práve vzniká v bratislavskom štúdiu K2zvuk, si budú môcť všetci vypočuť rozprávky inšpirované klasickými príbehmi pre deti, autorské rozprávky aj veľký napínavý príbeh pre starších," avizujú členovia združenia, ktoré viac ako desať rokov prináša formou bábkových predstavení a hudby deťom hospitalizovaným v nemocniciach a liečebniach Rozprávkovú medicínu. Dodávajú, že vďaka rovnomennému CD ostane dobrá nálada aj po ich odchode z pravidelných návštev, ktoré sú v súvislosti s ochorením COVID-19 v niektorých nemocniciach obmedzené.

"Vybrali sme päť príbehov, ktoré deťom hráme bežne s bábkami pri postieľkach a v nemocničných herniach. Deti nás často pri našej návšteve prosia 'nechoďte ešte preč, bude nám zase smutno'. A my im teraz budeme môcť odpovedať: kým sa vrátime, môžeš si ďalšiu rozprávku pustiť na cédečku alebo vo svojom mobile," hovorí Marka Míková, režisérka a zároveň principálka združenia Bábky v nemocnici s tým, že príbehy chcú ako darček venovať aj deťom lekárov a sestričiek, ktorí sa v súčasnosti obetavo starajú o pacientov a bojujú s epidemickou situáciou na Slovensku.

"Spolu s rozprávkou vám posielame veľa síl a veľa-veľa radosti. Prajem vám, aby ste boli čím skôr zdraví a tešili sa so svojou rodinou a kamarátmi," odkazuje deťom Táňa Pauhofová, ktorá nahovorila rozprávku O neposlušných kozliatkach. "Dúfam, že vďaka príbehom, ktoré sme pre vás pripravili, sa aspoň na chvíľku prenesiete na miesta, kde sa vám bude páčiť a budete šťastné," dodáva Richard Stanke, ktorý nahovoril postavy v príbehu Biela veľryba.

Komentáre