Hudba a film

Sládek otvorí v Bratislave výstavu svojich obrazov i festival pantomím

"Výstava má byť prierezom Sládkovej tvorby v oblasti maľby a kresby. "

TASR, 13. apríla 2023 11:28
Mím Milan Sládek. Foto: TASR Michal Svítok

Svetoznámy mím Milan Sládek otvorí v Bratislave výstavu svojich výtvarných diel a festival komorných pantomimických predstavení. Podujatie pri príležitosti umelcových 85. narodenín sa uskutoční pod názvom Milan Sládek – Mím v Galérii Umelka v Bratislave od 18. apríla do 14. mája. TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

"Milan Sládek sa ako autor, mím a režisér predstaví počas piatich večerov v komorných predstaveniach z ostatných rokov, v rámci festivalu jedno predstavenie zahrajú aj jeho bývalí žiaci a nasledovníci, pripravená je aj hudobno-výtvarno-pohybová performancia či komentovaná prehliadka výstavy," dodala Šebestová k podujatiu, ktoré organizuje občianske združenie LECA a umelecká agentúra LECA production.

Výstava má byť prierezom Sládkovej tvorby v oblasti maľby a kresby. "Jej súčasťou bude i výstava vybraných masiek, kostýmov a bábok z inscenácií maestra Sládka," dodávajú organizátori. Vernisáž sa uskutoční v utorok 18. apríla o 18.00 h v Galérii Umelka. Okrem samotného Milana Sládka na nej vystúpi aj veľvyslankyňa Nemeckej spolkovej republiky Barbara Wolf, ktorá prevzala záštitu nad výstavou a predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba, ktorý prevzal záštitu nad festivalom pantomímy.






Komentáre