Hudba a film

Skupina Olympic oslavuje 60 rokov špeciálnou kolekciou hitov

"Súčasťou narodeninových osláv je kolekcia 5CD, ktorá prináša spomienku na najväčšie hity a kľúčové piesne z celej histórie Olympicu."

TASR, 15. septembra 2023 12:56
Na archívnej snímke skupina Olympic. Foto: TASR Oliver Ondráš


Legendárna česká rocková skupina Olympic oslavuje tento rok významné jubileum. Šesťdesiat rokov existencie tejto ikonickej formácie vyvrcholí koncertným finále, ktoré sa uskutoční 18. decembra v pražskej O2 aréne. Po viac než ročnom putovaní koncertnými sálami a štadiónmi s programom venovaným šiestim dekádam hudobného odkazu Olympicu bude tento významný míľnik oslávený vo veľkom štýle tak, ako si táto legendárna kapela i jej fanúšikovia zaslúžia. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Súčasťou narodeninových osláv je kolekcia 5CD, ktorá prináša spomienku na najväčšie hity a kľúčové piesne z celej histórie Olympicu. Výnimočná kompilácia oficiálne vyšla vo vydavateľstve Supraphon 8. septembra a obsahuje symbolických 60 piesní, ktoré sú doplnené o aktuálnu verziu skladby Vlak, co nikde nestaví. Edícia je k dispozícii v atraktívnom kartónovom balení s piatimi rôznofarebnými CD v samostatných obaloch, nadväzujúc na vlaňajšiu limitovanú edíciu 5LP.

Výber skladieb na tomto hudobnom titule zahŕňa starostlivú selekciu piesní zo všetkých personálnych i štýlových premien Olympicu, čo umožňuje nahliadnuť do obdivuhodného hudobného vývoja kultovej kapely. Celková dĺžka kompilácie presahuje tri hodiny plné hitov, ktoré oslovili a stále bavia poslucháčov naprieč generáciami. Výber dotvára aj výpravný 32-stranový booklet.

Komentáre