Hudba a film

Členovia skupiny Desmod si dali pod stromček netradičný darček: Vinyl

"Príbeh albumu Molekuly zvuku sa však vinylom nekončí. "

TASR, 29. decembra 2017 10:00
Členovia skupiny Desmod. Foto: Martin Fridner
Vo svete bežná vec sa pomaly udomácňuje aj na slovenskej hudobnej scéne. Vinylová platňa sa stáva súčasťou kvalitnej diskografie a takú má už aj kapela Desmod.

Prvý vinyl


Molekuly zvuku, ostatný album skupiny Desmod, ktorý vyšiel v októbri, sa dočkal svojej vinylovej podoby. „Veľmi sa z toho tešíme. LP platňa, to je ako návrat do minulosti, ale dnes medzi hudobnými fajnšmekrami obľúbený, takže sme splnili sen nielen sebe, ale verím, že aj našim fanúšikom,“ netajil radosť z vinylu Molekuly zvuku líder Desmodu Mário Kuly Kollár.

On sám vôbec nepredpokladal, že lisovanie platní sa stihne ukončiť pred Vianocami. „Neplánovali sme to ako vianočný darček, ale minimálne pre nás to je normálne priam veľkodar,“ dodal s úsmevom.



Pokračovanie turné


LP Molekuly zvuku je v predaji aj cez webovú stránku kapely, pričom k dispozícii je aj limitovaná 100-kusová edícia, vlastnoručne očíslovaná a podpísaná všetkými členmi Desmodu.

Príbeh albumu Molekuly zvuku sa však vinylom nekončí. Kapela sa rozhodla na budúci rok nadviazať na úspešné jesenné turné k novinke a na marec ohlásila tri špeciálne koncerty v rámci Molekuly zvuku Tour 2018. Tým prvým bude koncert v Nitre 3. marca, 13. marca Bratislava a 23. marca Trenčín.

Vstupenky na koncerty sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka Nikoleta Kováčová.

Komentáre