Hudba a film

Spevák BuranoWski čakal na úspech vyše 10 rokov. Prerazil skladbou Lúč

"Romantická pieseň kraľuje celonárodnému rebríčku hranosti."

TASR, 23. decembra 2017 11:00
Spevák Tomáš Buranovský alias BuranoWski vo videoklipe k piesni Lúč. Foto: Youtube/BuranoWskiVEVO
Tomáš Buranovský alias BuranoWski prerazil s romantickou skladbou Lúč, ktorá sa stala najhranejším slovenským songom. Jeho posledný hit v našich rádiách už rezonuje niekoľko mesiacov. Aktuálne výsledky hranosti však ukázali, že sa v celonárodnom rebríčku dostal na najvyššiu pozíciu spomedzi domácich interpretov.

BuranoWski sa síce hudbe venuje už viac ako desať rokov, preraziť sa mu však podarilo iba nedávno. Videoklip má na YouTube už vyše 300.000 videní a veľmi pozitívne ohlasy nielen na sociálnych sieťach.


Na úspech musel počkať


"Úprimne, som veľmi rád, že Lúč má také pozitívne ohlasy a dúfam, že sa na prvých priečkach udrží čo najdlhšie. Keď si predstavím, že zhruba pred rokom som bol v životnej fáze, v ktorej som sa rozhodoval, či vôbec má zmysel sa hudbe ďalej venovať, je to až neuveriteľné. Ale ako sa vraví, za svojím snom treba ísť tak dlho, až kým sa nestane realitou.

Pieseň Lúč je pre mňa z várky skladieb, ku ktorým mám špecifický vzťah. Vznikla totiž ako jedna z piatich pesničiek, ktoré som napísal minulé leto, keď som zacítil veľký hlad po hudbe. Rodinku som na týždeň odviezol k svokre a ja som každý deň napísal jeden song. Určite som netušil, že to bude hit. Na druhej strane, vtedy som mal také to namotivované obdobie, kedy som si nepripúšťal zlyhanie. A myslím, že sčasti aj preto Lúč už tak dlho a jasne žiari."




Hudbou sa pripomína


"Musím sa priznať, že dostávam denne mnoho správ a telefonátov, či už od bližších priateľov, alebo aj od ľudí, s ktorými som nebol dlhšie v kontakte, a práve prostredníctvom mojej hudby si na mňa spomenuli. Človeku to dobre padne, počuť, že mu niečo vyšlo a že je v niečom dobrý. Aj rodina stojí pri mne. Maximálne ma podporuje a prežíva so mnou každý jeden úspech," dodal spevák.

Spieva aj vyučuje


BuranoWski sa venoval spevu od útleho detstva, od piatich rokov spieval vo folklórnom súbore. V roku 2014 úspešne ukončil štúdium na Prešovskej univerzite, kde študoval kombináciu hudobná výchova a pedagogika. Väčšinu skladieb si zložil a napísal sám. Spolupracoval s rôznymi hudobnými producentmi a vydal album s názvom Čas. Charakteristickou črtou jeho tvorby je spojenie akustickej gitary s prvkami elektronickej hudby. Vyučuje hudobnú výchovu a hru na flaute v základnej škole v Košiciach.

TASR informovala Ľuba Svatá, PR manažérka vydavateľstva Universal Music.

Komentáre