Hudba a film

Skupina Chiki liki tu-a vydáva nový album

"Album ponúka tri kapitoly, prvá je dychovkovo-bigbandová, druhá je live, tretia sú covery našich spriaznených a bývalých skupín, ktoré už nehrajú, tak sme ich chceli trocha pripomenúť."

TASR, 17. októbra 2016 10:00
Skupina Chiki liki tu-a Foto: http://www.chikiliki.sk/#!main
Známa prešovská formácia Chiki liki tu-a vydala nový album, ktorý dostal názov 3x4=13. Kapela je známa osobitým druhom recesie, čo čiastočne potvrdzuje aj názov novej platne. Tá totiž ponúkne štrnásť trackov. Sú nimi Guten Tag, Kuca Paca, Kualalumpurčanka, Malicherná záležitosť, Každý má svoje, Milenka, Kristína, Stena, Hore vodou dolu vodou, Ci jeho, DPH, Popolnica, Rači budu doma, záverečnou na albume je Pod balkónom.

„Album ponúka tri kapitoly, prvá je dychovkovo-bigbandová, druhá je live, tretia sú covery našich spriaznených a bývalých skupín, ktoré už nehrajú, tak sme ich chceli trocha pripomenúť. Pre tento album sme sa rozhodli, keď sme získali ocenenie Radio Head Awards za album Slzy tvý mámy šedivý a spol. Je vlastne poďakovaním všetkým fanúšikom, ktorí nám poslali hlasy pre toto ocenenie. Mali by ste všetko poznať, akurát je to v takej úprave, že to fanúšikovia nikdy nepočuli,“ uviedol k albumu pre TASR basgitarista Martin Višňovský.

Jednu z pesničiek, známy hit Kristína, vydala kapela pred šestnástimi rokmi. Kristína si našla cestu k tisíckam fanúšikov vďaka úspechu albumu Budeš musel vlasy na blond prefarbil a neustálemu koncertovaniu. V týchto dňoch sa dočkala aj skutočne originálneho videoklipu. „Celé nakrúcanie trvalo pätnásť minút. Nápad bol veľmi rýchly a konkrétny. Spomenuli sme si na NDR a naše mladé časy. A keďže je Kristína už aj tak overená pesnička, je presne ako tento videoklip, viac-menej absolútna šláger-paráda. Aj preto nebolo veľmi čo vymýšľať. Urobili sme ten správny východonemecký videoklip,“ dodal Višňovský.

ODPORÚČAME AJ:
Polovičná šanca na prežitie a výlet bez cieľa. V novom filme 5 October
Peter Cmorik oslavuje 10 rokov na scéne, pripravuje turné aj album
Tom Hanks sa po siedmich rokoch vracia do kín ako profesor Langdon
Na koncerte Lýra 50 zaznie aj duet H. Vondráčkovej a M. Dvorského

Komentáre