Hudba a film

Peter Cmorik oslavuje 10 rokov na scéne, pripravuje turné aj album

"Keďže oslavuje desaťročné pôsobenie na hudobnej scéne, jeho celoslovenská šnúra nesúca názov Peter Cmorik & Band 10 rokov na scéne sa uskutoční v desiatich mestách. "

TASR, 13. októbra 2016 10:00
Spevák Peter Cmorik oslavuje desať rokov na hudobnej scéne (archívna snímka). Foto: TASR/Martin Turanovič
Päťnásobný držiteľ Zlatého slávika Peter Cmorik oslavuje desaťročné pôsobenie na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti pripravuje na november celoslovenské turné a vydáva album Best Of.

Peter Cmorik sa rozhodol poňať oslavu okrúhleho výročia v duchu istej symboliky, a to čísla 10. Keďže oslavuje desaťročné pôsobenie na hudobnej scéne, jeho celoslovenská šnúra nesúca názov Peter Cmorik & Band 10 rokov na scéne sa uskutoční v desiatich mestách. Na Best Of si fanúšikovia môžu vypočuť desať piesní, ktoré zaznamenali v posledných desiatich rokoch najväčšie úspechy alebo sú Petrovými srdcovkami.


Turné sa začína 3. novembra v Bratislave, kde si pozval hostí Zuzanu Smatanovú a skupinu Peter Bič Project, ďalšími mestami budú Nové Mesto nad Váhom (4.11.), Nitra (6.11.), Prešov (7.11.), Humenné (8.11.), Košice (9.11.), Rožňava (10.11.), Veľký Krtíš (11.11.), Martin (19.11.) a Žilina (20.11.).

Turné Petra Cmorika, rodáka z Rožňavy, sa bude od koncertov, ktoré fanúšikovia zažili, diametrálne líšiť. Ponúkne prierez svojej tvorby. Zaznejú i známe hity ako Dážď, Mám pocit, Premýšľam nad tebou, Jedno si želám a niekoľko ďalších. Predstaví aj skladby, ktoré zložil pre filmy či seriály. Na koncertoch premiérovo zaspieva i pieseň z filmu Muzikanti – Kříž svůj neseme, ktorú spolu s Jarom Nohavicom nedávno predstavili verejnosti zverejnením videoklipu. Nebudú chýbať ani piesne z muzikálov, v ktorých účinkoval.

"Plánujem to všetko ako jednu peknú spomienku na to, čo sa za tých desať rokov udialo. Skvelé spolupráce v duetách so zvučnými menami, náročné party z muzikálov, v ktorých som hral a niečo aj zo skvelých vecí, ktoré som spieval v SuperStar. No a to najdôležitejšie, predstavím svoj nový singel. Veľmi sa na to teším, veď desať rokov je predsa len nejaká doba a je hodná oslavy," uviedol pre médiá Peter Cmorik.


V Bratislave bude hosťom Zuzana Smatanová a skupina Peter Bič Project, ktorá sa okrem Bratislavy predstaví v Nitre, Prešove a Rožňave. Na bratislavskom koncerte pokrstí Cmorik novinkový album Best Of.

TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
PRACHAŘ: Primitívna hudba, čo sa hrá v rádiách, je pre deti
Tomáš Klus po ročnej prestávke opäť koncertuje a mieri aj na Slovensko
Na koncerte Lýra 50 zaznie aj duet H. Vondráčkovej a M. Dvorského
Kreslená rozprávka Leví kráľ sa čoskoro dočká hranej verzie

Komentáre