Hudba a film

Kreslená rozprávka Leví kráľ sa čoskoro dočká hranej verzie

"Hraný remake obľúbenej rozprávky natočí americký režisér Jon Favreau, ktorý už v tomto roku režíroval obdobnú, veľmi úspešnú verziu Knihy džungle."

TASR, 4. októbra 2016 10:00
Americký režisér Jon Favreau. Foto: TASR/AP
Americký kreslený film Leví kráľ sa čoskoro dočká svojej hranej verzie. Podľa agentúry AP to oznámila filmová spoločnosť Walta Disneyho.

Hraný remake obľúbenej rozprávky natočí americký režisér Jon Favreau, ktorý už v tomto roku režíroval obdobnú, veľmi úspešnú verziu Knihy džungle a v súčasnosti pracuje na jej pokračovaní.

K novým hraným verziám svojich rozprávok pristupuje Disney čoraz častejšie. Takéhoto spracovania sa v uplynulých rokoch dočkali okrem spomínanej Knihy džungle napríklad tiež Popoluška či Pete a jeho drak. V nadchádzajúcom roku bude takto sfilmovaná tiež Kráska a zviera.

Pôvodná animovaná verzia Levieho kráľa z roku 1994 zarobila približne 968,8 milióna dolárov a ocenili ju až dvoma Oscarmi. Soundtrack k filmu zároveň získal prestížne ocenenie Grammy a predalo sa z neho vyše 14 miliónov kusov. Obľúbená je aj muzikálová verzia tejto rozprávky, ktorú na Broadwayi hrajú už 19 rokov.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Do kín prichádza filmová podoba bestselleru Dievča vo vlaku
Jared Leto má pred sebou novú výzvu. Stvárni Andyho Warhola
Skupina Peter Bič Project predstaví v Bratislave nové piesne
Richard Müller venoval prvý singel z nového albumu Julii Roberts
Do kín prichádza Mustang, dojímavý príbeh o hľadaní vlastnej identity

Komentáre