Hudba a film

Do kín prichádza filmová podoba bestselleru Dievča vo vlaku

"Dievča vo vlaku je knižný fenomén, ktorý vychválil Stephen King vetou "S Dievčaťom vo vlaku som prebdel celú noc", a nadchol všetkých fanúšikov prepracovaných krimi príbehov."

TASR, 29. septembra 2016 10:00
Dievča vo vlaku prichádza do kín. Foto: Forum Film
Dievča vo vlaku je knižný fenomén, ktorý vychválil Stephen King vetou "S Dievčaťom vo vlaku som prebdel celú noc", a nadchol všetkých fanúšikov prepracovaných krimi príbehov. Z debutového románu Pauly Hawkins sa doteraz celosvetovo predalo 15 miliónov výtlačkov. Filmová podoba bestselleru príde 6. októbra aj do slovenských kín. "Pri tejto príležitosti vychádza vo Vydavateľstve SLOVART úspešný psychologický triler Dievča vo vlaku v mäkkej väzbe s filmovou obálkou," TASR informovala Alexandra Petrášová. Vo filme natočenom podľa bestselleru, ktorý šokoval svet, hrá hlavnú úlohu Emily Blunt. Režisérom je Tate Taylor, ktorý si urobil meno snímkami Farba citov a Get On Up - Príbeh Jamesa Browna.
Herečka Emily Blunt na premiére filmu Dievča vo vlaku v Londýne. Foto: TASR/AP

Román rozpráva o životnom osude Rachel, ktorá každé ráno cestuje rovnakým vlakom do Londýna, aby nikto z jej okolia nezistil, že prišla o prácu. Je celkom na dne, jej manželstvo sa rozpadlo a musela sa presťahovať do lacného podnájmu. V jednom z domov pri železničnej trati pozoruje šťastný a na prvý pohľad dokonalý pár a celkom im závidí. Jedného dňa však v dome uvidí niečo veľmi zvláštne a od toho okamihu sa začne odvíjať šokujúci príbeh, ktorý jej obráti život naruby.

Vo Veľkej Británii sa paperback Dievča vo vlaku udržal počas 18 týždňov v rebríčku top 10 najpredávanejších kníh, z toho 15 týždňov bol na prvom mieste. V USA bola táto kniha 86 týždňov medzi najúspešnejšími titulmi New York Times a 29 týždňov číslo jeden.


Paula Hawkins žije v Londýne. Spočiatku pracovala ako novinárka, neskôr sa začala venovať výlučne písaniu. Debutovala románom Dievča vo vlaku (The Girl on the Train, 2015), ktorý sa stal bestsellerom a autorku medzinárodne preslávil. Román sa zaradil medzi 20 najpredávanejších kníh roka 2015.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Jared Leto má pred sebou novú výzvu. Stvárni Andyho Warhola
Skupina Peter Bič Project predstaví v Bratislave nové piesne
Richard Müller venoval prvý singel z nového albumu Julii Roberts
Do kín prichádza Mustang, dojímavý príbeh o hľadaní vlastnej identity

Komentáre