Hudba a film

Jared Leto má pred sebou novú výzvu. Stvárni Andyho Warhola

"Scenár k filmu napíše Terence Winter, autor scenára k filmu režiséra Martina Scorseseho Vlk z Wall Street, za ktorý bol Winter nominovaný na Oscara. "

TASR, 27. septembra 2016 8:00
Jared Leto (na snímke) stvárni Andyho Warhola v novom životopisnom filme. Foto: TASR/AP
V novom autobiografickom filme o Andym Warholovi si zahrá túto excentrickú ikonu pop-artu americký herec Jared Leto. Informovala o tom agentúra AP, citujúc časopis Hollywood Reporter.

Scenár k filmu napíše Terence Winter, autor scenára k filmu režiséra Martina Scorseseho Vlk z Wall Street, za ktorý bol Winter nominovaný na Oscara.

Jared Leto má za sebou rad náročných filmových rolí. V roku 2014 získal Oscara za postavu transgenderovej ženy s AIDS vo filme Klub poslednej nádeje.

Zahral si tiež vraha Johna Lennona, Marka Davida Chapmana, vo filme Chapter 27 uvedenom do kín v roku 2007. Tohto roku sa objavil ako Joker vo filme Jednotka samovrahov.
Andy Warhol bol synom rusínskych exulantov zo Slovenska. Foto: TASR/AP


Zakladateľ pop-artu Andy Warhol bol synom rusínskych exulantov, ktorí pochádzali z východného Slovenska z obce Miková pri Medzilaborciach. Zomrel v roku 1987 vo veku 58 rokov.

Andrew Warhola sa narodil 6. augusta 1928 v americkom Pittsburghu slovenským rodičom Andrejovi a Júlii Warholovcom. Meno Andrew Warhola si v roku 1949 zmenil na Andy Warhol.

ODPORÚČAME TIEŽ:
J. LEDECKÝ: IAGO je najlepšie napísaná záporná postava
Rytmus zložil pieseň k novému slovensko-českému filmu Pirko
Vysokohorských nosičov máme ako jediní v Európe. Vznikol o nich film
Jedinečný Karel Gott a jeho 40 slávikov vychádza v 2CD kolekcii

Komentáre