Hudba a film

Nightlines dokončuje druhý album so singlom Ľudia čistoty

"Nightlines, vlastným menom Dominik Kopcsay, je 25-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy, ktorý v roku 2017 vydal debutový album Protisvit pod značkou ajlavmjuzik."

Webmagazin.sk, 22. júna 2019 8:00
Dominik Kopcsay Foto: LVGNC Studios
Po dvoch rokoch od vydania debutového albumu Protisvit pracuje Nightlines na svojom druhom albume, ktorý vyjde tento rok. Minulý týždeň predstavil v exkluzívnej premiére vo vysielaní Rádia_FM nový singel s názvom „Ľudia čistoty“. Ten si môžete pozrieť na Youtube aj so sprievodným vizuálom, ktorý vytvoril fotograf Adam Kolčák. Singel, ako aj nový album, bol nahrávaný v štúdiu LVGNC Mareka Rakovického a o mix a master sa postaral Tom Lobb (Luvver). Všetky skladby z albumu sú už nahraté a v lete prebehne ich finalizácia.

Nightlines, vlastným menom Dominik Kopcsay, je 25-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy, ktorý v roku 2017 vydal debutový album Protisvit pod značkou ajlavmjuzik. Ten zarezonoval vo viacerých médiách. Skladby ako „Prečo, prečo?“ alebo „Dievča“ s hosťujúcou speváčkou Elou Tolstovou (Tolstoys), ste mohli počuť vo vysielaní Rádia_FM. Jeho skladba „Vážnejší“ vyšla na unikátnej kompilácii „Ostrovy hudby 2“.

„Po vydaní môjho prvého albumu sme odohrali niekoľko živých koncertov a ja som začal postupne robiť na nových skladbách. Pôvodne som chcel vydať EP už minulý rok, no nakoniec som sa rozhodol pripraviť skutočne kvalitné nové skladby, ktorými sa niekam posuniem,“ hovorí Dominik Kopcsay a dodáva: „Nakoniec vzniklo nových osem skladieb a dve outrá, ktoré sú podľa mňa textovo, spevácky aj zvukovo niekde úplne inde ako na prvom albume. Nové veci budú svižnejšie, dynamickejšie a s väčším dôrazom na môj spev. Teším sa, keď budeme hrať skladby naživo. Koncerty plánujeme po vydaní albumu, presný termín a podrobnosti však ešte neviem.“

Dominik Kopcsay Foto: Adam Kolčák


Živé koncerty hráva Nightlines spolu so skladateľkou a klaviristkou Evou Tunovou, ktorá sa postarala aj o dominantný klavír v novom singli Ľudia čistoty. „Singel Ľudia čistoty v určitom smere predpovedá zvuk nového albumu, aj keď sa nedá povedať, že všetky skladby budú v tomto duchu. Mám pocit, že počas práce na nových skladbách som robil od svižnejších a popových skladieb postupne stále viac alternatívne veci. Výsledok bude teda pestrý. Spoločnou charakteristikou skladieb bude dynamika a emócia, na ktoré som sa sústredil,“ opisuje hudobník a producent Dominik Kopcsay aka Nightlines.



Popri sólovej tvorbe vyštudoval Dominik Kopcsay aj hudobnú kompozíciu na VŠMU a pracuje na kompozícii klasických skladieb. V týchto mesiacoch dokončuje štyri nové sláčikové kvartetá, ktorých tvorbu podporil Fond na podporu umenia. Taktiež pracuje na aranžmánoch skladieb kapely Tolstoys pre sláčikové kvinteto, ktoré odznejú v premiére na festivale Grape a ako producent sa spolupodieľal na mixe a produkcii nového EP Moon Boy mladého hudobníka a speváka Simona Štubniaka (The Curly Simon), ktoré vyjde 28. júna. Nový singel bude dostupný na všetkých streamovacích službách a momentálne si ho môžete vypočuť na Youtube.

Komentáre