Hudba a film

Katarína Knechtová vydáva nový album - SVETY

"Spolupracovala na ňom aj s producentom Christianom Eignerom z Depeche Mode. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 10 skladieb a jeden bonus, vrátane hitov FEA, V modlitbách či aktuálneho duetu Takí sme."

TASR/Webmagazin.sk, 27. októbra 2020 10:06
Foto: Archív Katka Knechtová

Katka Knechtová predstavuje nový album SVETY, ktorý vznikal približne štyri roky. Novinka je časo-zbernou zbierkou zážitkov, pocitov a myšlienok a vznikala štyri roky. Producentami albumu SVETY sú Randy Gnepa a svetoznámy Christian Eigner zo skupiny Depeche Mode.
„SVETY považujem za svoj najkomplexnejší album. Pracovala som na ňom priebežne. Keď bol čas, keď bola chuť a voľné nahrávacie štúdio. A to sú pre mňa ideálne podmienky. Hlavne z toho dôvodu, že som sa mohla k pesničkám vracať, mať zdravý odstup, nechať niektoré veci "vyzrieť", pracovať v kľude bez časového stresu a hlavne k vlastnej spokojnosti,“ prezradila Katarína Knechtová. "SVETY - moje, vaše a v neposlednom rade naše spoločné. Ja v tom vašom a vy v tom mojom."
Katka je autorkou všetkých piesní a polovice textov. Okrem speváčky sa na textoch podieľal Vlado Krausz, Martin „Fefe“ Žúži z Hexu, Silvia Kaščáková, Michal Hrůza, a na bonusovej skladbe „Sloboda je pierko“ aj Stanislav Štepka.

„Materiálu je vždy viac a pre mňa to nie je jednoduché vyberať a selektovať. Vždy hľadám cestu pre tu danú pieseň, ako ju poňať, s kým ju nahrávať, kto by ju mohol produkovať. Je to dlhý proces a niekedy sa aj nepodarí, takže niekedy pieseň, hoci je rozpracovaná, jednoducho vyhodím, pretože sa so skladbou samotnou, alebo jej realizáciou neviem stotožniť alebo sa mi už po čase nezdá tak dobrá...“ vysvetľuje proces tvorby Katka.
Cover nového albumu Katky Knechtovej SVETY. Foto: Jakub Gulyas


Nový album SVETY nahrávali muzikanti z Katkinej kapely Stano Kociov, Braňo Kociov a Jozef Graus. A hosťovali aj ďalší úžasní muzikanti Dano Šoltis, Rasťo Uhrík a Ferko Jano. Produkovali ho Randy Gnepa a Christian Eigner.
„Spolupráca s producentami je vždy na priateľskej báze. Základná vec je, že máme vždy spoločný cieľ a to vypustiť do sveta čo najlepšiu pieseň. Urobiť maximum. S Randym a Adamom Kurucom som spolupracovala ešte na piesni FEA. Po tejto skladbe som sa rozhodla, ktorým smerom hudobné ďalej pôjdem. Album je zvukovo pestrý, pretože sú na ňom rockové piesne, tak trošku aj vplyv 80-tch rokov, elektronika a balady. A dva duety, aktuálny singel s Adamom Ďuricom Takí sme a ďalší s mojim českým kamarátom Michalom Hrůzom,“ konštatuje Katka.

Cover albumu nafotil Katkin obľúbený fotograf Jakub Gulyás. „Fotenie som si užívala. Spolupráca s Jakubom je pre mňa vždy zážitkom, pretože ma fascinuje jeho videnie sveta, jeho oko a aj to, ako vidí mňa. Vizuál coveru je o o našich svetoch, o dualite a o žensko-mužskom elemente v každom z nás,“ uzatvára Katka Knechtová.
Album SVETY je k dispozícii na všetkých digitálnych platformách. Pre Katku Knechtovú je teraz prioritou návrat na koncertné pódiá. Kým sa tak stane, chystá pre fanúšikov nový merch a nový dizajn webu.

Komentáre