Hudba a film

Orchester Jeana Valjeana nahral skladbu o láske k Dominike Kavaschovej

"Temperamentná skladba s vtipným textom má aj videoklip, v ktorom účinkuje múza piesne Dominika a jej partner a autor skladby, herec Daniel Fischer."

TASR/Webmagazin.sk, 22. októbra 2020 22:28
Orchester Jeana Valjeana tvorí partia hercov a hudobníkov. Foto: Facebook OJV

Orchester Jeana Valjeana (OJV) vydáva v týchto dňoch prvý album. Novinku od projektu, ktorý pôvodne založili herci, ohlasuje singel Donďa venovaný herečke Dominike Kavaschovej. Napísal ho líder orchestra, herec Daniel Fischer ešte v časoch, keď spolu študovali na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) a talentovanú herečku takto prezývali, priblížila pre TASR genézu piesne PR manažérka Eva Sládková.

Temperamentná skladba s vtipným textom má aj videoklip, v ktorom účinkuje samotná múza piesne Dominika. Mladí herci totiž tvoria pár a svoju lásku oslavujú aj týmto singlom. "Napísal som ju ešte počas štúdia pre moju vtedajšiu kamarátku Dominiku. Nikdy by mi nenapadlo, že po toľkých rokoch budeme nakoniec s Dominikou spolu. Skladba Donďa mala pôvodne inú podobu, ale nahrávka z tohto obdobia sa zvukovo a produkčne nikdy nedoklepla do finálnej podoby," prezradil Daniel Fischer, člen Činohry Slovenského národného divadla (SND). Súčasnú podobu dal skladbe hudobný producent Adam A. Kuruc, s ktorým OJV pripravil svoj prvý album. "Nápadom urobiť skladbu v duchu 80. rokov som si na začiatku až taký istý nebol. Po dokončení sa však ukázalo, že to pre skladbu bola najlepšia možná cesta," dodal Fischer, ktorý kapelu tvorí s dvoma hercami (Daniel Žulčák, Lukáš Dóza) a dvoma hudobníkmi (Vojtech Geleta, Juraj Varga).
Herečka SND Dominika Kavaschová je partnerkou herca a speváka OVJ Daniela Fischera. Múzou skladby Donďa sa stala ešte počas ich spoločného štúdia na VŠMU. Foto: TASR Dano Veselský

Vo videoklipe k singlu Donďa účinkuje samotná Dominika Kavaschová, ktorá prispela do skladby i zopár tónmi. Časť improvizovaného vokálu, ktorý Daniel spieva v strede skladby, je totiž melódia, ktorú Kavaschová zložila a hrávala na klavíri počas štúdií. "Nikdy pre mňa nebolo otázkou, prečo a či podporiť túto kapelu. Popravde som na to čakala roky, od prvého koncertu, keď som Orchester Jeana Valjeana videla prvýkrát hrať naživo na našej beánii. Bola som nadšená z ich energie, radosti, textov, hravosti a chuti úprimne nás baviť a roztancovať dav," priznala Kavaschová. Podotkla, že má niekoľko obľúbených piesní od kapely, ktorú Fischer založil v roku 2006 so spolužiakmi z konzervatória. "Samozrejme, pieseň Donďa, ktorá je venovaná mne, je moja najobľúbenejšia. Každú ženu poteší, keď o nej muž zloží zamilovanú pieseň. Cíti sa potom výnimočne," uzavrela herečka.

Komentáre