Hudba a film

K. Knechtová je v kampani Spotify Equal a na Times Square v New Yorku

"Katarína Knechtová bojuje za práva žien! Speváčku a skladateľku vybrali do celosvetovej kampane Spotify Equal, ktorá si kladie za cieľ zrovnoprávniť ženy v hudobnom priemysle."

TASR, 22. septembra 2022 14:51
Katka Knechtová sa ako jediná zo slovenských interpretov dostala do celosvetovej kampane za rovnoprávnosť v hudobnom priemysle Spotify Equal. Jej fotka sa dokonca objavila na slávnom Time Square v New Yorku. Foto: Archív Katarína Knechtová


Katka Knechtová ako jediná žena reprezentuje Slovensko aj Česko a jej fotografia sa dokonca objavila v New Yorku na ikonickom námestí Times Square! Spomedzi všetkých československých umelcov ju vybrali do celosvetovej kampane Spotify Equal. „Táto kampaň je postavená na zrovnoprávnení a podpore žien v hudobnom priemysle. Veľmi ma to prekvapilo, potešilo a som veľmi rada, že to môžem byť spomedzi toľkých umelkýň práve ja,“ teší sa Katka Knechtová.

V rámci česko-slovenského playlistu Spotify Equal je Katka na titulnej fotografii a jej pieseň Verím zaradili do medzinárodných playlistov. Úžasnou poctou je aj fotografia slovenskej speváčky na Times Square v New Yorku. „Som neskutočne hrdá, je to radosť a prestížna záležitosť. Som veľmi rada, že môžem chvíľu "visieť" na takomto ikonickom mieste. Veď povedzme si úprimne, koľkým ľuďom sa to za život podarí? V konečnom dôsledku to pre moju kariéru samozrejme nebude znamenať nič veľké, ale je to také povzbudenie do ďalšej práce. A takisto dôkaz, že s mojou manažérkou robíme veci dobre,“ neskrýva radosť Katka.
Ani v 21. storočí nemajú ženy rovnaké príležitosti ako muži. A v slobodnom svete, akou je hudba, je ich v porovnaní s mužmi stále veľmi málo.

„Musíme byť k sebe úprimní, stále je to tak, že my ženy ťaháme za kratší koniec. Je to vidieť napríklad na festivalových line-upoch, kde je zastúpenie žien vo veľkom nepomere. Mnohokrát som jediná ženská interpretka aj v rámci dvojdňových festivalov. Bolo by som rada, keby sa to zmenilo,“ konštatuje sympatická umelkyňa.

Jedna z našich najúspešnejších speváčok predstavila v lete novinku Verím, v ktorej zhrnula svoje pocity a sklamania za posledné mesiace. Hudbu zložila sama speváčka a text napísal Vlado Krausz Pieseň patrí medzi najhranejšie slovenské skladby v rádiách.

„Veľmi sa z toho teším, že sa skladbe darilo a darí. Po minuloročnom úspechu Rezonancie som nadviazala takto úspešne aj so skladbou Verím. Ale nemienim zaspať na vavrínoch a pracujem ďalej. Máme za sebou úspešné a náročné leto, veľmi veľa koncertov, tento rok to bolo prevažne v Českej republike. 1. októbra šnúru po vonkajších akciách spolu s kapelou ukončíme. Následne sa chystám do štúdia, kde budem pracovať na nových skladbách, k singlu plánujem aj videoklip,“ uzatvára Katka Knechtová.

Komentáre