Hudba a film

IMT Smile vydávajú výberovku Aj to je život, B strana a rarity & Live

"Album obsahuje raritné spolupráce, tiež cover verzia hitu Mekyho Žbirku Deni. Tiež špeciálna verzia piesne Najkrajšie Vianoce spoločne so Symfonickým orchestrom SRo."

TASR/Webmagazin.sk, 7. decembra 2020 15:46
Foto: Facebook IMT Smile

Skupina IMT Smile vydáva kompilačný album s názvom Aj to je život, zložený z B strán, rarít a live nahrávok. Ponúka celkom 15 skladieb, ktoré uzatvárajú pohľad na tvorbu skupiny v rokoch 1998 - 2020. Je pokračovaním kompilácie Život IMT Smile 1998 - 2020, ktorá vyšla v júni tohto roka. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Album obsahuje raritné spolupráce, aká je napríklad v skladbe Miluj blížneho/Ľúbim ťa z roku 2006. „Je to asi najraritnejšie vystúpenie IMT Smile. Hrali sme v Slovenskom národnom divadle. Spomínam si, že sme mali veľký rešpekt pred pánom Dočolomanským,“ približuje nahrávku líder kapely Ivan Tásler.

Medzi rarity sa zaradilo aj demo megahitu skupiny Ľudia nie sú zlí z roku 1998. „Hrali sme ešte v pôvodnom zložení s bubeníkom Martinom Migašom, Petrom Bičom a bola to vlastne posledná nahrávka tejto zostavy. V tejto zostave sme sa už do štúdia na nahrávanie albumu Valec nedostali,“ dodáva Tásler.
Cover výberového albumu Aj to je život IMT Smile Foto: IMT Smile

B strana a rarity & Live, to je aj nedávno uverejnená akustická verzia skladby Navždy s videoklipom, tiež cover verzia hitu Mekyho Žbirku Deni alebo špeciálna verzia piesne Najkrajšie Vianoce spoločne so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu (SRo) a Detským a dievčenským speváckym zborom SRo.

Live repertoár zastupuje aj skladba Nad Sázavou, ktorá vznikla počas koncertu v pražskom Forum Karlín, keď sa na koncerte k IMT Smile v nej pridali aj František a Vojta Nedvědovci. „Tento príbeh súvisí ešte s Nikol Štíbrovou, lebo práve ona si svojho času zaspievala Nad Sázavou na Instagrame. Práve vtedy som si ju všimol a rozhodli sme sa pre ňu do našej piesne Príliš osobná známosť. Pred koncertom v Prahe sme sa rozhodli osloviť Frantu, či by si s nami nezaspieval Nad Sázavou, a vyšlo to,“ uzatvára líder kapely.

Práve k tomuto koncertnému vystúpeniu pripravili IMT Smile aj graficky animovaný videoklip, o ktorý sa postaral gitarista skupiny Tomáš Slávik. Cover design albumu vytvoril Viktor Frešo.

Komentáre