Hudba a film

Sima Martausová predstavila vianočnú skladbu Tancujú zvony

"Pieseň vznikla počas turné s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu."

TASR, 2. decembra 2020 13:26
Foto: Facebook Sima Martausová

Radosť, vďačnosť, lásku a samú seba vložila Sima Martausová do vianočnej skladby, ktorú nahrala so symfonickým orchestrom a dievčenským speváckym zborom. Pieseň Tancujú zvony sa objaví aj na jej novom albume, ktorý stihne vydať ešte do Vianoc. TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Valentová.

Sima Martausová má tvorivé obdobie. Po nedávnych Červených poliach k filmu Správa prichádza s ďalšou novinkou. Podmanivá melódia, úprimný text a zapamätateľný refrén dokonale naladia pokojnou a radostnou atmosférou na najkrajšie sviatky v roku. Pieseň vznikla počas turné s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu (SRo), aranžmány pre orchester napísal Adrián Harvan, dirigentskej paličky sa zhostil Adrián Kokoš, autorkou hudby aj textu je tradične samotná Sima.

„Keďže náš nový album vychádza v zimnom období pred Vianocami, povedali sme si, že ako bonus zaradíme aj jednu vianočnú pieseň. Pôvodne sme ju s kapelou nahrali v štúdiu, neskôr sme do spolupráce prizvali symfonický orchester a dievčatá zo zboru SRo,“ uviedla pre médiá aktuálna držiteľka ocenenia OTO v kategórii speváčka.



Šiesty autorský album Simy Martausovej dostal názov Oslobodená podľa piesne, ktorá celý album otvára, ponúka trinásť piesní a dva bonusy. Na albume sa tentoraz producentsky podieľal Randy Gnepa, ktorý sa postaral o finálny mix. Master mal pod palcom Miťo Bodnár, ktorého si Sima prizvala do jednej z piesní aj zaspievať.

„Na nahrávanie som pozvala zaujímavých hostí, ktorých si vážim ľudsky aj umelecky. V mnohých piesňach počuť nielen môj hlas, ale aj hlasy mojich priateľov, o to viac je pre mňa tento album vzácny a osobný, práve obsadením bude pestrejší ako predošlé. Vložila som doň nielen svoje piesne, ale aj kúsok svojho srdca. Keďže sme za posledné mesiace mali menej koncertov, chceli sme potešiť našich fanúšikov a 'byť s nimi' aspoň takýmto spôsobom,“ doplnila speváčka.

Obal aj buklet sú dielom fotografky Anny Opinovej, ktorej sa podarilo vlastné umelecké fotografie prepojiť so skladbami. Nový hudobný počin Simy Martausovej je už v predpredaji, a čoskoro bude dostupný v obchodoch a na všetkých digitálnych platformách.


Komentáre