Hudba a film

Hrajte trúbky túr 2022 už čoskoro roztancuje Slovensko

"Spoločné turné srbského Boban Markovič Orkestar a slovenskej skupiny Vidiek sa začína už v pondelok 29. augusta vystúpením na festivale Cigánsky oheň v Banskej Bystrici."

TASR, 25. augusta 2022 10:51
Ján Kuric zo skupiny Vidiek na archívnej snímke. Foto: TASR František Iván

Pokračovať bude vyše dvojhodinovými koncertami so spoločným finále od utorka až do nedele v Košiciach, Žiline, Nitre, Trenčíne, Banskej Štiavnici a Bratislave, kde sa slovenská časť turné 4. septembra skončí.

„Prvý krát sme mali v kalendári rezervovaný termín na koncert s Vidiekom už v lete 2020, ale plány ostali vďaka pandémii len na papieri. Sme radi, že sa nakoniec môžeme spolu stretnúť so slovenskými fanúšikmi na konci tohto leta hneď v siedmych slovenských mestách.“ hovorí líder svetoznámeho srbského dychového orchestra Boban Markovič.
Foto: Boban Markovič Orkestar

Spevák skupiny Vidiek Jano Kuric sa pridáva: „Odkedy som počul Bobanovcov v kultových Kusturicových filmoch, hovoril som si, že to by bola partia pre nás. Nakoniec sa nám podarila počas pandémie spoločná pesnička a tak po dlhej dobe, kedy sme sa od konca deväťdesiatych rokov stretávali len v zákulisí koncertov a festivalov, budeme spoločne na jednom pódiu. A samozrejme, že zahráme spolu aj spomínanú pesničku „Hrajte trúbky“, to bude pekné finále spoločných koncertov.“



Viac informácií o termínoch a miestach, kam zavíta „Hrajte trúbky túr 2022“, nájdete na www.skupinavidiek.sk.

Komentáre