Hudba a film

Ego v novom klipe Zatmenie vyznal lásku manželke

"Keď som počula tento song prvýkrát, rozplakala som sa, priznala Petra."

TASR, 30. marca 2021 13:53
Snímka z videoklipu k piesni Zatmenie. Foto: YouTube/Ruka Hore
Bratislava 30. marca (TASR) - Zatmenie, jedna z najhranejších skladieb druhého sólového albumu Egotron, ktorý minulý rok predstavil Ego, sa dočkala vizuálu. Nahrávku venoval raper svojej manželke a ľuďom, ktorí sa v pandemickom čase podporujú navzájom. TASR informovala PR manažérka Jana Trellová.

V klipe neúčinkujú herci, energiu, ktorú majú vo vzťahu, odkrýva raper spolu so životnou partnerkou. Intímny vizuál, ktorý odhaľuje súkromie Ega zrežíroval rodinný priateľ a dokumentarista Michal "Romeo" Dvořák (Tatry, nový príbeh, Rytmus – sídliskový sen). "Táto skladba je veľmi chytľavá a najmä pozitívne pôsobí na ľudí, čo je v tejto dobe veľmi podstatné. Chcel som zachytiť ich čas strávený v karanténe, ich vzájomné prepojenie ako páru a vzťah, ktorý spolu majú. Keďže sa poznáme, pustili ma do ich mikrosveta, čiže sú tam zábery aj pred obdobím pandémie a počas nej," opísal režisér.

Zatmenie nie je prvá nahrávka, ktorú Ego venoval svojej žene. Samotná Petra priznala, že táto skladba ju nečakane rozplakala, lebo sa jej pri záberoch vynárajú všetky spoločné chvíle, dobré aj tie zlé. "Keď sme mali chvíľu pauzu na začiatku uvedomil som si, že nebudujem nič zmysluplné a hodnotné. Skladba Zatmenie je aj o tomto období, keď to nebolo podľa predstáv, no vďaka nej som sa vždy vrátil a mal, kde vrátiť," hovorí Ego s tým, že si nevie preto predstaviť nikoho iného v tomto klipe, ako práve svoju partnerku. "Výpovednou hodnotou je venovaná nielen mojej manželke, ale aj všetkým ľudom vo vzťahoch, ktorí sa v tomto ťažkom období navzájom podporujú, nevzdávajú a ukazujú, ako sa dá spolu tráviť pekné chvíle aj v čase pandémie," dodáva k skladbe, o ktorú sa hudobne postaral Stylko. Podľa rapera chce ukázať dôležité rodinné hodnoty, keďže pre neho sú deti a celkovo rodinné zázemie veľmi podstatné.



Dvojica sa spoznala ešte na základnej škole, čo je viac ako 20 rokov, manželmi sú 11 rokov. "Keď som počula tento song prvýkrát, rozplakala som sa, lebo sú tam obdobia v našom živote, ktoré mi vrátili spomienky. Nemám skúsenosti, ani nie som ten typ, ktorý chce byť v klipe, ale prišlo mi ľúto tejto skladby, keby dostala neosobný rozmer," priznala Petra. "Touto hudbou a klipom chcem pozdvihnúť to, čo je v týchto časoch dôležité, a to je vzájomná podpora," uzavrel Ego.

Komentáre