Hudba a film

A. Langerová a Korben Dallas vydali EP Konečne a tešia sa na turné

"Koncerty i vydanie nahrávky oddialil nový koronavírus. "

TASR, 8. júla 2020 11:36
Na archívnej snímke spevák kapely Korben Dallas Juraj Benetin. Foto: TASR - Martin Palkovič
Bratislava 7. júla (TASR) - Konečne je názov nového EP českej speváčka Anety Langerovej a slovenskej kapely Korben Dallas. Pomenovali ho ešte v zime, keď EP vyjadrovalo najmä radosť z toho, že ich niekoľkoročný "hudobný flirt" viedol k vzniku šiestich pesničiek a k spoločnému turné. Koncerty i vydanie nahrávky oddialil nový koronavírus. Album napokon vyšiel 3. júla v digitálnej distribúcii Supraphonu. Prvé spoločné vystúpenie interpretov sa uskutoční 1. augusta v rámci festivalu Prázdniny v Telči. "Koncerty budú pokračovať v septembri v ďalších českých mestách a v októbri na Slovensku," TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

"Ďakujem chalanom z Korben Dallas za príležitosť urobiť si ďalší spoločný československý výlet, a spojiť tak naše svety do jedného. Hovoríme rovnakým jazykom, hudbou. A teraz konečne nastal čas, kedy sa môžeme vydať do českých a slovenských miest, a naše piesne si naživo zahrať a zaspievať. Teším sa na našich fanúšikov, bez ktorých to skrátka nejde," komentovala uvedenie novinky Langerová.

S Korben Dallas prvýkrát spolupracovala v roku 2015 na singli Sen. "Odvtedy sme spolu niekoľkokrát vystupovali, stretávali sme sa na koncertoch, Aneta krstila niekoľko našich albumov a stále sme sa vracali k tomu, že musíme urobiť ďalšie veci," hovorí spevák Korben Dallas Juraj Benetin a dodáva: "Je výborné, že sa to podarilo. Ale hlavne je výborné, ako to dopadlo. Spolupracovalo sa nám skvele, vzájomne sme sa inšpirovali a našli sme si nové polohy."

Vydaniu EP, ktoré sa pohybuje na rozmedzí popu, soulu a alternatívy predchádzalo vydanie dvoch singlov – pesničku Rozhodnutia uviedli v januári a skladbu Konečně o mesiac neskôr. V období koronakrízy a uzavretia hraníc zverejnili spoločne i klip Smej sa, ktorý vznikol priamo pri nahrávaní piesne v prešovskom štúdiu Experientia. Na EP hosťuje speváčka a violončelistka Dorota Barová, ktorá dlhodobo spolupracuje s Anetou Langerovou a s členmi Korben Dallas má spoločný projekt Tugriki.

Komentáre