Ekológia

Spustili hlasovanie za Strom roka, v ankete súperí 12 finalistov

"Titul Strom roka sa na Slovensku odovzdáva od roku 2002, anketu od roku 2007 organizuje Nadácia Ekopolis. Patrónom ankety je už viac ako desaťročie spevák Peter Lipa. "

TASR, 4. júla 2022 12:09
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Nadácia Ekopolis spustila hlasovanie v aktuálnom ročníku ankety o titul Strom roka. V jubilejnom 20. ročníku súťaží 12 finalistov, hlasovanie verejnosti potrvá do konca septembra. TASR o tom za Nadáciu Ekopolis informovala Martina R. Hromadová.

"Pri príležitosti jubilejného 20. výročia sme sa rozhodli predstaviť verejnosti všetkých doterajších víťazov ankety prostredníctvom výstavy fotografií. Vychutnať si ju môžu návštevníci Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici počas leta," uviedla Hromadová.

V aktuálnom ročníku o titul súperí 12 stromov z rôznych kútov Slovenska. Najstarší z nich má približne 700 rokov a najvyšší dosahuje výšku 30 metrov. Príbehy o finalistoch a všetky ďalšie informácie sú dostupné na stránke www.ekopolis.sk.

Hlasovať v ankete Strom roka je možné formou oficiálneho hlasovacieho lístka, ktorý je súčasťou letného vydania časopisu Krásy Slovenska, či formou SMS správy, na webovej stránke nadácie alebo na sociálnej sieti Facebook. Slávnostné vyhodnotenie spojené s verejnou výsadbou stromov sa uskutoční na jeseň.

Titul Strom roka sa na Slovensku odovzdáva od roku 2002, anketu od roku 2007 organizuje Nadácia Ekopolis. Patrónom ankety je už viac ako desaťročie spevák Peter Lipa.



Komentáre