Ekológia

Program Zelené oázy 2020 Nadácie Ekopolis má víťaza

"Dobrovoľnícke zveľadenie Národného parku Muránska planina ocenila porota ako najviac výnimočný projekt."

TASR/Webmagazin.sk, 23. decembra 2020 11:23
Na ilustračnej snímke hrad Muráň v NP Muránska planina. Foto: TASR Ján Siman

Množstvo zelene vysadenej v lokalite, výstavba drevenej vyhliadky, počet dobrovoľníkov a zainteresovaných organizácií či očarujúca scenéria Národného parku Muránska planina, to sa podpísalo pod úspech projektu Terénneho informačného strediska v Muránskej planine v sedle Burda, ktorý vyhral v programe Zelené oázy 2020. TASR o tom informovala banskobystrická Nadácia Ekopolis.

"Dobrovoľníci vysadili spolu 150 odrastkov smrekovca opadavého a jarabiny vtáčej. Stromčeky boli ošetrené proti ohryzu zverou. Vybudovali tiež vyhliadkovú drevenú terasu s panoramatickým výhľadom na Muránsku planinu, Nízke Tatry a Klenovský Vepor. Toto nemalé úsilie stálo dobrovoľníkov takmer 470 odpracovaných hodín," priblížil Milan Hronec, programový manažér nadácie, ktorý stojí za programom Zelené oázy už 14 rokov.

Úctyhodný výkon práce dobrovoľníkov a zainteresovaných organizácií nadácia predstavila verejnosti online a občianske združenie Nová Burda za to získalo nielen ocenenie Top projekt 2020, ale i finančnú odmenu v hodnote tisíc eur.

"Fandíme všetkým nadšencom, ktorí venujú svoj čas na zmysluplné zveľaďovanie našej krajiny a miest, ktoré stojí za to navštíviť a spoznať. V ďalšom, 15. ročníku Zelených oáz sa chceme zamerať na výsadbu zelene a starostlivosť o ňu pod heslom Sadíme budúcnosť," dodal Hronec.

Komentáre