Cestovanie

Prehliadka na motívy Drakulu bude vyvrcholením leta na Oravskom hrade

"Vstupy do hradu budú v čase od 20.00 h do 1.30 h každých 15 minút. Podujatie nie je vhodné pre deti do 15 rokov."

TASR/Webmagazin.sk, 27. augusta 2020 10:44
Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Letná sezóna na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou. Podujatie na motívy Drakulu, upíra Nosferatu, sa uskutoční na budúci piatok 28. augusta. Správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

"Všetci hradní duchovia čakajú spolu s Drakulom na ich najväčšiu slávnosť, ktorou je nočná prehliadka. Návštevníci sa môžu tešiť na napínavý program, pri ktorom sa im zatají dych. Upír Nosferatu, ktorý bol inšpiráciou pre prvý nemý horor na svete, natočený v roku 1922 na Oravskom hrade, si príde urobiť na hrad poriadok," píšu múzejníci na stránke.
Ilustračná snímka. Foto: Viva Musica!

Vstupy do hradu budú v čase od 20.00 h do 1.30 h každých 15 minút. Podujatie nie je vhodné pre deti do 15 rokov.

Oravský hrad, ktorý postavili na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako "orlie hniezdo", je jednou z turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal v roku 1611.

Komentáre